Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Április 10. 19:52, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Kérdéses, hogy a város számára vállalható-e a Lombard

Jobbik: Kérdéses, hogy a város számára vállalható-e a Lombard

Süle Zsolt a nemrég kirobban botránnyal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót. Mint ismeretes, önfeljelentést tett a Lombard Pápa tulajdonosa, Bíró Péter.

- Mint köztudott, Pápa város önkormányzata hosszú idő óta több tízmillió forinttal és sportlétesítményével támogatja a Lombard Pápa Termál Fc-t. Úgy gondoljuk, hogy a kialakult helyzetben sürgősen tisztázni kell néhány dolgot az önkormányzatnak is. Mivel a klub nevében Pápa városa mellett szerepel a Lombard elnevezés is, meg kell vizsgálni, hogy ez a továbbiakban is vállalható-e a város számára. El kell határolódni még a látszattól is, hogy olyan embert és céget támogatunk, akik milliárdos csalássorozatot követhettek el - fogalmazott Süle Zsolt. Hozzátette: a képviselő-testületnek foglalkoznia kell a kérdéssen és akár Bíró Péter meghallgatására is sort lehetne keríteni. Véleménye szerint példát lehetne venni az Audiról, amely a Questor botrány kirobbanását követően azonnal kiszállt a Győri ETO támogatásából.

A sajtótájékoztató másik témájában Süle Zsolt a pápai piac körül kialakult helyzetről szólt. - A közvélemény előtt kevéssé ismert, hogy a pápai városvezetés a piac üzemeltetését bérbe kívánja adni. Az eddigi rendszer szerint a Városgondnokság volt az üzemeltető, mellyel minden érintett meg volt elégedve. Több okból is el kell, hogy utasítsuk a bérbeadás tervét - mondta Süle Zsolt. Az önkormányzati képviselő valószínűsíti, hogy egy harmadik fél belépésével növekedni fognak a helypénzek, mely emelkedést az árusok áremeléssel fognak tudni csak kitermelni. Süle Zsolt azt sem érti, hogy a tervezetet miért a város szűk vezetése hajtja végre, miért nem terjesztették a képviselőtestület elé, miért nem egyeztettek sem a piacon lévő kereskedőkkel, sem a pápai vagy környékbeli vásárlókkal, vagyis miért a fejünk felett hozták meg a döntéseket? Ezért is kérjük a város vezetését, hogy vonják vissza a tervüket - tette hozzá a Jobbik önkormányzati képviselője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.