Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 03. 12:03, péntek | Belföld
Forrás: mti

Jó példákat mutat be az Élő bolygónk új rovata

Jó példákat mutat be az Élő bolygónk új rovata

A köztársasági elnök ajánlásával az Élő bolygónk nevű oldal új rovatot indít Mindenki mindenkiért címmel, amely a koronavírus-járvány elleni védekezés jó példáit mutatja be.

Áder János az elobolygonk.hu oldalon szerdán azt írta: "március 11-e, a járvány miatti veszélyhelyzet kihirdetése óta három hét telt el. Rendkívüli időket élünk. A járvány ugyanakkor nagyon sok embert cselekvésre késztetett. Mit tehetek én? - tették, teszik fel egyre többen a kérdést."

Hozzátette: sokan kérdezik, hogy mit tehetnek, ha idős szomszédjuk van, ha az egészségügyben vagy a kereskedelemben dolgozókat szeretnék segíteni vagy az otthoni időtöltést igyekeznének hasznosabbá tenni.

Az államfő ilyen jó példaként említette a szomszédban lakó idős néninek bevásárló fiatalokat; a maszkok gyártásába kezdő alkalmi varrónőket, az egészségügyben, a kereskedelemben helytálló dolgozókat ingyen fuvarozó taxisokat.

Beszámolt továbbá a számukra ingyen ételt készítő séfekről, éttermekről; az orvosok, ápolók, bolti eladók számára érkező felajánlásokról, lakásokról, szállodai szobákról, a virtuális koncertekről, múzeumlátogatásokról, az ingyenes hangoskönyvekről, a diákok online korrepetálásáról és a fertőtlenítő gyártására átállított gépsorokról.

Áder János összegzésként úgy fogalmazott: "az Élő Bolygónk új rovata nemcsak a jó példákat szeretné bemutatni, de ötletet és inspirációt is szeretne adni, hogy a kérdésre - Mit tehetek én? - könnyebb legyen a választ megtalálni mindenkinek. Mindenkiért."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére