Városlista
2020. április 7, kedd - Herman

Hírek

2013. Február 06. 13:04, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS)

Jó helyre került az adventi vásáron gyűjtött összeg

Jó helyre került az adventi vásáron gyűjtött összeg

Két darab szén-monoxid mérőt vásárolt a Pápai Menőszolgálat abból a 220 ezer forintból, amely tavaly december 13-16 között gyűlt össze az adventi vásárban.

A pápai adventi vásárban néhány nap alatt gyűlt össze az a 220 ezer forint, melyből most megvásárolhattuk ezeket az eszközöket - közölte portálunkkal Kürti József, a Pápai Mentőszolgálat vezetője. A gyűjtés a Nehéz Légiszállító Ezred, a Pápa Bázisrepülőtér, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda és a Boeing szervezésében valósult meg tavaly decemberben.

A mentőállomás vezetője elmondta, köszönettel tartozik az önzetlen felajánlásokért, hiszen már régóta igény volt ezekre a professzionális mérőkre. - Nagyon lényeges eszköz számunkra a szén-monoxid mérő, mivel az utóbbi hónapokban is volt több olyan káreset, amikor előbb értünk ki, mint a tűzoltók és a lakásban feldúsult szén-monoxidot találtunk. Volt olyan eset, amikor kevésen múlt, hogy a kollégáim nem mérgeződtek meg.

Kürti József elmondta, a szén-monoxidról köztudott, hogy színtelen, szagtalan és íztelen gáz, így létfontosságú, hogy rendelkezzunk olyan eszközzel, mellyel kimutatható a jelenléte. - A megvásárol mérők meglehetősen drágák, de hatékonyak is. Mindössze néhány másodperc alatt kimutatják a szén-monoxid jelenlétét és mérik is annak mennyiségét.

A mentőállomás vezetője elmondta, a fűtési szezonban gyakorinak mondhatók a szén-monoxid mérgezések, melyek nagy koncentrátumban néhány perc alatt akár ölhetnek is.A mérgezésnek különféle stádiumai vannak: a szaggatott fejfájás, a hányinger, a hányás, az izomgyengeség, az eszméletvesztés, a klinikai halál, majd a halál.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 16:41, hétfő | Helyi

Szájmaszkot és gumikesztyűt kap minden 60 év feletti pápai lakos

Önkormányzati képviselők és az ESZI munkatársai viszik el személyesen az eszközöket, amelyekhez egy rövid használati utasítást is mellékelnek.

2020. Április 06. 13:10, hétfő | Helyi

Nyolc idős beteget átvesz az ESZI a kórháztól

2020. Április 06. 12:57, hétfő | Helyi

Átadták a Kínából érkezett szájmaszkok felét az Alapellátási Intézetnek

10 ezer darab sebészeti szájmaszk érkezett meg pénteken késő délután Pápára. A közadakozásból megvásárolt eszközök felét az Egyesített Szociális Intézmény, másik felét pedig az Alapellátási Intézet használja fel.

2020. Április 05. 10:14, vasárnap | Helyi

Pápa városa is szerepel Orbán Viktor legújabb videójában

Virágvasárnapon, Húsvét közeledtével a Miatyánk imádságot mondják el egyházi személyek, a Kárpát-medence több pontjáról.