Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 06. 13:04, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS)

Jó helyre került az adventi vásáron gyűjtött összeg

Jó helyre került az adventi vásáron gyűjtött összeg

Két darab szén-monoxid mérőt vásárolt a Pápai Menőszolgálat abból a 220 ezer forintból, amely tavaly december 13-16 között gyűlt össze az adventi vásárban.

A pápai adventi vásárban néhány nap alatt gyűlt össze az a 220 ezer forint, melyből most megvásárolhattuk ezeket az eszközöket - közölte portálunkkal Kürti József, a Pápai Mentőszolgálat vezetője. A gyűjtés a Nehéz Légiszállító Ezred, a Pápa Bázisrepülőtér, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda és a Boeing szervezésében valósult meg tavaly decemberben.

A mentőállomás vezetője elmondta, köszönettel tartozik az önzetlen felajánlásokért, hiszen már régóta igény volt ezekre a professzionális mérőkre. - Nagyon lényeges eszköz számunkra a szén-monoxid mérő, mivel az utóbbi hónapokban is volt több olyan káreset, amikor előbb értünk ki, mint a tűzoltók és a lakásban feldúsult szén-monoxidot találtunk. Volt olyan eset, amikor kevésen múlt, hogy a kollégáim nem mérgeződtek meg.

Kürti József elmondta, a szén-monoxidról köztudott, hogy színtelen, szagtalan és íztelen gáz, így létfontosságú, hogy rendelkezzunk olyan eszközzel, mellyel kimutatható a jelenléte. - A megvásárol mérők meglehetősen drágák, de hatékonyak is. Mindössze néhány másodperc alatt kimutatják a szén-monoxid jelenlétét és mérik is annak mennyiségét.

A mentőállomás vezetője elmondta, a fűtési szezonban gyakorinak mondhatók a szén-monoxid mérgezések, melyek nagy koncentrátumban néhány perc alatt akár ölhetnek is.A mérgezésnek különféle stádiumai vannak: a szaggatott fejfájás, a hányinger, a hányás, az izomgyengeség, az eszméletvesztés, a klinikai halál, majd a halál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék