Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 15. 20:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jézus személye mindenki számára megkerülhetetlen – Meggyújtották a városi adventi koszorú harmadik gyertyáját

Jézus személye mindenki számára megkerülhetetlen – Meggyújtották a városi adventi koszorú harmadik gyertyáját

Advent harmadik vasárnapján is színes programokkal készültek a szervezők az Esterházy-kastély udvarán. A városi adventi koszorú harmadik gyertyáját Köntös László, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója gyújtotta meg.

A színpadi programokat ezúttal a református közösség tagjai szolgáltatták. A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának diákjai betlehemes játékot adtak elő, majd a Séllyei István Kórus énekelt karácsonyi dallamokat. A Tánc Lánc AMI táncosai után a PRIZ zenekar összeállítása következett színpadon. A gyertyagyújtáson a Magyar Légierő Zenekar működött közre.

Köntös László ünnepi gondolataiban szólt azokhoz, akik vallási szempontból élik meg karácsony ünnepét és azokhoz is, akik nem sokat foglalkoznak karácsony valódi üzenetével és kérdéseivel, vagyis, hogy karácsony Jézus Krisztus születésének ünnepe. – Jézus Krisztus nemcsak a hit tárgya. Ő egy történeti személy volt. Karácsony ünnepe nem egy mítoszra épül, hanem egy valóságos hús-vér történeti személyre. Ez azért fontos, mert legyen valaki hívő, vagy nem hívő, életének egy pontján illik feltennie a kérdést, hogy kicsoda Jézus Krisztus. Az Ő személye megkerülhetetlen, mindenki számára. Benne Isten megmutatta, mit jelent embernek lenni. Akik nem vallják a keresztyénség hitét, még azok számára is elképzelhetetlen a karácsony Jézus nélkül. Jézus norma és tükör. Amikor azt kérdezzük magunktól, hogy kik vagyunk mi, akkor a kérdést úgy kell feltenni, hogy ki vagyok én Jézushoz képest. Ő a világossák. Az adventi gyertyagyújtás is a világosságról szól – mondta az igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk