Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Szeptember 07. 13:37, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jelentős útfelújítási terveket is tartalmaz Áldozó Tamás programja

Jelentős útfelújítási terveket is tartalmaz Áldozó Tamás programja

A polgármester a Fidesz-KDNP színeiben indul újra az ősz választáson. Az elmúlt napokban az Esterházy2035 elnevezésű program négy pontját már megismerhette a közvélemény, íme az ötödik programpont.

Áldozó Tamás közösségi oldalán a város közútjainak javítására vonatkozó elképzeléseit ismerette. Mint írja, 2017-ben utak korszerűsítésére kapott 650 millió forint rendkívüli kormányzati támogatásból – helyi források bevonásával – közel 1 milliárd forint értékű útfelújítás valósult meg, újjáépültek a Várkert, a Török Bálint, a Vásár, a Korona, a Korvin és a Jókai utcák.

A jövőre vonatkozó tervekben egy ennél is nagyobb volumenű útfelújítási koncepcióról számol be. - A gyűjtőutak közül felújítandó és az új köztemető kialakítása miatt meghosszabbítandó a Gróf út, rekonstrukcióra szorulnak a Veszprémi és a Külső-Veszprémi, a Bocsor, a Szent István és a Külső-Győri, valamint a Celli utak. A Téglagyári út szabályozása és bekötése a keleti elkerülő repülőtérig tartó szektorába a Várkertfürdő és a Belváros gyors elérését teszi lehetővé az M1/83-as (győri) irányból - írja a városvezető.

A gyűjtőutak felújítása mellett időszerű a mellékutak korszerűsítése is. - Számos út megújítása a víziközmű rekonstrukciójával együtt készül el, először a Dózsa György utca, aztán a gördülő fejlesztési tervnek megfelelően a továbbiak. A járdaépítések előrehaladásával a hangsúly fokozatosan a mellékutcák felújítására helyeződik - áll Áldozó Tamás bejegyzésében.

Az Esterházy2035 program korábbi négy pontját ITT találja.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 08:10, kedd | Helyi

Rendőrök, polgárőrök, erdészek és halőrök tartottak fokozott ellenőrzést Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság 2019. szeptember 14-én egész napos közös szolgálatra hívta az erdészeket, halőröket, valamint a Pápai járás polgárőreit.

2019. Szeptember 16. 09:05, hétfő | Helyi

A Türr Gimnázium rekonstrukciója, Csáky utca, Pálos tér rendezése

Többek között ezek szerepelnek Áldozó Tamás programjának tizedik pontjában.

2019. Szeptember 16. 08:12, hétfő | Helyi

Részönkormányzatok kialakítására tesz javaslatot a pápai hegyekben Áldozó Tamás programja

A kilencedik pont a városhoz csatolt településrészek, továbbá a külterületek jövőjét taglalja.

2019. Szeptember 15. 20:51, vasárnap | Helyi

Két autó ütközött Pápateszér és Csót között