Városlista
2021. február 24, szerda - Mátyás

Hírek

2019. Szeptember 07. 13:37, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jelentős útfelújítási terveket is tartalmaz Áldozó Tamás programja

Jelentős útfelújítási terveket is tartalmaz Áldozó Tamás programja

A polgármester a Fidesz-KDNP színeiben indul újra az ősz választáson. Az elmúlt napokban az Esterházy2035 elnevezésű program négy pontját már megismerhette a közvélemény, íme az ötödik programpont.

Áldozó Tamás közösségi oldalán a város közútjainak javítására vonatkozó elképzeléseit ismerette. Mint írja, 2017-ben utak korszerűsítésére kapott 650 millió forint rendkívüli kormányzati támogatásból – helyi források bevonásával – közel 1 milliárd forint értékű útfelújítás valósult meg, újjáépültek a Várkert, a Török Bálint, a Vásár, a Korona, a Korvin és a Jókai utcák.

A jövőre vonatkozó tervekben egy ennél is nagyobb volumenű útfelújítási koncepcióról számol be. - A gyűjtőutak közül felújítandó és az új köztemető kialakítása miatt meghosszabbítandó a Gróf út, rekonstrukcióra szorulnak a Veszprémi és a Külső-Veszprémi, a Bocsor, a Szent István és a Külső-Győri, valamint a Celli utak. A Téglagyári út szabályozása és bekötése a keleti elkerülő repülőtérig tartó szektorába a Várkertfürdő és a Belváros gyors elérését teszi lehetővé az M1/83-as (győri) irányból - írja a városvezető.

A gyűjtőutak felújítása mellett időszerű a mellékutak korszerűsítése is. - Számos út megújítása a víziközmű rekonstrukciójával együtt készül el, először a Dózsa György utca, aztán a gördülő fejlesztési tervnek megfelelően a továbbiak. A járdaépítések előrehaladásával a hangsúly fokozatosan a mellékutcák felújítására helyeződik - áll Áldozó Tamás bejegyzésében.

Az Esterházy2035 program korábbi négy pontját ITT találja.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 24. 19:45, szerda | Helyi

Pápán készülnek a Budavári Palota Szent István-termének gyönyörű fa berendezési tárgyai, burkolóelemei

Augusztus 20-ától lehet megtekinteni a tervek szerint a Budavári Palota elsőként rekonstruált, díszes történelmi szobáját, a Szent István-termet.

2021. Február 24. 16:30, szerda | Helyi

Kábítószert értékesített az egyik Pápa környéki faluban a 24 éves férfi

Többeknek értékesített kábítószert az egyik bakonyi faluban az a 24 éves férfi, aki ellen ezért a Pápai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat.

2021. Február 24. 16:27, szerda | Helyi

Verekedés közben keresztülesett a pápai szórakozóhely teraszának ajtaján

Keresztülesett verekedés közben a szórakozóhely teraszajtaján az a 25 éves férfi, aki ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség.

2021. Február 24. 13:34, szerda | Helyi

Megvan a döntés, hogy kik kapnak idén városi kitüntetést