Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2019. Szeptember 07. 13:37, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jelentős útfelújítási terveket is tartalmaz Áldozó Tamás programja

Jelentős útfelújítási terveket is tartalmaz Áldozó Tamás programja

A polgármester a Fidesz-KDNP színeiben indul újra az ősz választáson. Az elmúlt napokban az Esterházy2035 elnevezésű program négy pontját már megismerhette a közvélemény, íme az ötödik programpont.

Áldozó Tamás közösségi oldalán a város közútjainak javítására vonatkozó elképzeléseit ismerette. Mint írja, 2017-ben utak korszerűsítésére kapott 650 millió forint rendkívüli kormányzati támogatásból – helyi források bevonásával – közel 1 milliárd forint értékű útfelújítás valósult meg, újjáépültek a Várkert, a Török Bálint, a Vásár, a Korona, a Korvin és a Jókai utcák.

A jövőre vonatkozó tervekben egy ennél is nagyobb volumenű útfelújítási koncepcióról számol be. - A gyűjtőutak közül felújítandó és az új köztemető kialakítása miatt meghosszabbítandó a Gróf út, rekonstrukcióra szorulnak a Veszprémi és a Külső-Veszprémi, a Bocsor, a Szent István és a Külső-Győri, valamint a Celli utak. A Téglagyári út szabályozása és bekötése a keleti elkerülő repülőtérig tartó szektorába a Várkertfürdő és a Belváros gyors elérését teszi lehetővé az M1/83-as (győri) irányból - írja a városvezető.

A gyűjtőutak felújítása mellett időszerű a mellékutak korszerűsítése is. - Számos út megújítása a víziközmű rekonstrukciójával együtt készül el, először a Dózsa György utca, aztán a gördülő fejlesztési tervnek megfelelően a továbbiak. A járdaépítések előrehaladásával a hangsúly fokozatosan a mellékutcák felújítására helyeződik - áll Áldozó Tamás bejegyzésében.

Az Esterházy2035 program korábbi négy pontját ITT találja.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 20:51, kedd | Helyi

Nyilatkozott a Tényeknek a két halálos áldozatot követelő, Csótnál történt baleset okozója

Február 17-én történt baleset Csót és Pápateszér között. Egy szabálytalan előzés miatt frontálisan ütközött két autó, az egyik kigyulladt, két ember meghalt.

2020. Február 25. 20:21, kedd | Helyi

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Pápán

A Sulyok Dezső szobornál gyűltek össze az emlékezők, a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján.

2020. Február 25. 13:34, kedd | Helyi

Megkezdődött a Türr Gimnázium kollégiumának a felújítása

Szigetelik a falakat és a tetőszerkezetet, illetve napelemeket helyeznek el az élület tetején.

2020. Február 24. 18:54, hétfő | Helyi

Klímavédelem, szocialista szemmel

Bárány Balázs, az MSZP klímastratégiai kabinetjének vezetője, országjáró körútjának keretében járt Pápán és ismertette a helyi szervezet tagságával a párt klímastratégiáját.