Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2019. Szeptember 07. 13:37, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jelentős útfelújítási terveket is tartalmaz Áldozó Tamás programja

Jelentős útfelújítási terveket is tartalmaz Áldozó Tamás programja

A polgármester a Fidesz-KDNP színeiben indul újra az ősz választáson. Az elmúlt napokban az Esterházy2035 elnevezésű program négy pontját már megismerhette a közvélemény, íme az ötödik programpont.

Áldozó Tamás közösségi oldalán a város közútjainak javítására vonatkozó elképzeléseit ismerette. Mint írja, 2017-ben utak korszerűsítésére kapott 650 millió forint rendkívüli kormányzati támogatásból – helyi források bevonásával – közel 1 milliárd forint értékű útfelújítás valósult meg, újjáépültek a Várkert, a Török Bálint, a Vásár, a Korona, a Korvin és a Jókai utcák.

A jövőre vonatkozó tervekben egy ennél is nagyobb volumenű útfelújítási koncepcióról számol be. - A gyűjtőutak közül felújítandó és az új köztemető kialakítása miatt meghosszabbítandó a Gróf út, rekonstrukcióra szorulnak a Veszprémi és a Külső-Veszprémi, a Bocsor, a Szent István és a Külső-Győri, valamint a Celli utak. A Téglagyári út szabályozása és bekötése a keleti elkerülő repülőtérig tartó szektorába a Várkertfürdő és a Belváros gyors elérését teszi lehetővé az M1/83-as (győri) irányból - írja a városvezető.

A gyűjtőutak felújítása mellett időszerű a mellékutak korszerűsítése is. - Számos út megújítása a víziközmű rekonstrukciójával együtt készül el, először a Dózsa György utca, aztán a gördülő fejlesztési tervnek megfelelően a továbbiak. A járdaépítések előrehaladásával a hangsúly fokozatosan a mellékutcák felújítására helyeződik - áll Áldozó Tamás bejegyzésében.

Az Esterházy2035 program korábbi négy pontját ITT találja.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 09:05, kedd | Helyi

Ezek a csapatok lesznek a Perutz ellenfelei az NB III nyugati csoportjában

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elkészítette az NB III-as labdarúgó bajnokság 2020/2021-es idényének csoportbeosztásait. A 60 klub három 20 csapatos csoportban küzd meg egymással.

2020. Július 10. 14:05, péntek | Helyi

Csak az idei év végére lesz rend a Wesselényi utcában

Igaz, addigra teljes szélességében új burkolatot kap az úttest.

2020. Július 10. 10:00, péntek | Helyi

Táboros gyerekek jártak a Pápai Rendőrkapitányságon

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást tartottak.

2020. Július 09. 11:16, csütörtök | Helyi

Újra működik a szökőkút a Fő téren

Az utolsó simításokat végzik a márciusban megrongálódott szökőkút javítási munkálatai során.