Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2020. Október 28. 15:02, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jelentős turisztikai fejlesztéseket jelentettek be Pápán

Jelentős turisztikai fejlesztéseket jelentettek be Pápán

200 millió forinttal támogatja egy 48 szobás 4 csillagos szálloda építésének előkészítését és 90 millió forinttal az 5 csillagos kemping fejlesztését a magyar kormány.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese szerdán kora délután tartottak sajtótájékoztatót aVárkertfürdőben.

Dr. Kovács Zoltán elmondta, a 200 millió forintból egy sokkal nagyobb, mintegy 1,8 - 2 milliárd forintos szállodaépítési projektet lehet előkészíteni. Egy 4 csillagos, 48 szobás szállodát terveznek építeni az uszoda és a termálfürdő közötti területre. A szálloda tervezett bekerülési költsége 1,8 milliárd forint, ám a pontos összeget az előkészítő munkálatok elvégzését követően lehet meghatározni, ezután születhet meg a kormánydöntés a fennmaradó támogatási összegről.

A Várkert Thermal Cemping az ország egyetlen 5 csillagos kempingje. A szálláshely fejlesztésére 90 millió forintot fordít a kormányzat, melynek fontos célja, hogy a fiatalabb korosztályt és a családokat is meg tudja szólítani a kemping. Faházakat fognak építeni a területen, amellyel a lakókocsis kempingezők mellett például a kerékpárosokat is meg tudja szólítani a szálláshely. Fontos fejlesztés továbbá családi vizesblokkok kialakítása, amely kényelmi és járvány szempontok miatt is előnyös. Környezetbarátabb is lesz a kemping, hiszen led világítás épül ki, továbbá egyedi mérőórák kerülnek kihelyezésre az összes parcellához.

Dr. Áldozó Tamás polgármester azokról a fejlesztésekről szólt, amelyek a pápai turizmus fejlesztését célozzák. Megemlítette a 83-as út megkezdett fejlesztését, amely szintén pozitívan hathat a pápai turizmusra, illetve szólt a TOP-os projektekről is, amelyekből mintegy 5 milliárd forintot költenek el ezekben az években, a helyi turizmus fejlesztését és a Várkertfürdő támogatását célozva. Elmondta, a városban a vendégéjszakák száma megközelítette a százezret az elmúlt évben, a polgármester bízik abban, hogy járványhelyzetet követően a százezres szám fölé is sikerül eljutni, köszönhetően a szóban forgó fejlesztéseknek is. A városvezető köszönetet mondott a magyar kormány támogatásáért, dr. Kovács Zoltán munkájáért, a Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködéséért, valamint Nagy Zsolt, a Várkerfürdő vezérigazgatójának munkájáért.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese ismertette a turizmus helyi és országos statisztikáit. Elmondta, hogy ezekben a nehéz időkben azt a célt jelölte ki a magyar kormány, hogy a fejlesztések elvégzésére kell koncentrálni ebben a járványhelyzetben, hogy színvonalasabb szolgáltatásokat tudjanak kínálni a járványt követő időkben. Hangsúlyozta, hogy ez nemcsak a nagy szállodaépítésekre vonatkozik, hanem a kis, vagy közepes szálláshelyekre is. Példaként említette a magánszállások számára kínált pályázati lehetőséget, amellyel 1 millió forintra pályázhattak a szálláshelyek szobánként, Pápán közel 70 millió forintot osztottak ki ebben a pályázatban, 14 helyi szálláshely számára.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 16:28, kedd | Helyi

Két házba is betört a pápateszéri férfi

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy órán belül elfogták a pápateszéri betörőt, akinél több lopott tárgyat is megtaláltak.

2022. November 28. 10:36, hétfő | Helyi

Folyamatos a nyomozás a kemeneshőgyészi csontsovány kutya ügyében

A pápai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a kutya egyik gazdáját.

2022. November 28. 10:29, hétfő | Helyi

Fókuszban a nők elleni erőszak megelőzése

A párkapcsolati és a családon belüli erőszakról kaptak tájékoztatást a pápai diákok.

2022. November 27. 13:31, vasárnap | Helyi

Rálőtt egy kismacskára, állatkínzás miatt kell felelnie a 26 éves pápai lakosnak

A nagyteveli sértett 2022. szeptember 5-én délután tett feljelentést a Pápai Rendőrkapitányságon amiatt, hogy előző este lövések hangját hallotta, majd másnap hajnalban a teraszán megsebesítve talált rá a kölyök macskájára.