Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 08. 07:05, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Jelentős növekedés várható a hazai villamosenergia-fogyasztásban

Jelentős növekedés várható a hazai villamosenergia-fogyasztásban

Az EDF-Démász szerint az új nagyfogyasztóknak köszönhetően növekedés várható a villamosenergia-felhasználásban a 1,3 millió lakosú dél-magyarországi régióban.

Az áramszolgáltató a szolgáltatási területén – a kecskeméti Mercedes-gyár idén induló termelésétől – 2 százalékos fogyasztásnövekedésre számít 2012-ben, és a következő években is hasonló mértékű bővülést vár.

Az EDF - Démász ellátási területén az áramfogyasztás 2010-ben stagnált az előző évhez képest, míg 2011-ben a villamosenergia-fogyasztás 0,2 százalékkal bővült. A villamosenergia-fogyasztás az idei évben már szignifikánsan emelkedik majd, amit a következő években is akár 2 százalék feletti növekedés követhet. Az idei évre elmondható, hogy a növekedés néhány új nagyfogyasztónak, így például a Mercedes új gyárának köszönhető, míg a lakossági fogyasztás továbbra is csökkenést mutathat. A következő években várhatóan a lakossági fogyasztáscsökkenés is megáll, illetve megfordul a trend, és ebben a szegmensben is növekedés várható.

Annak érdekében, hogy a megnövekedett fogyasztási igényeket továbbra is a legmagasabb üzembiztonsági és környezetvédelmi elvárások figyelembevétele mellett elégíthesse ki, az EDF - Démász tavaly 3,5 milliárd forintot meghaladó értékben hajtott végre minőségjavító beruházásokat. A fejlesztések nagy része, mintegy 2,8 milliárd forint a kis- és középfeszültségű hálózatok felújítására, átépítésére irányult, míg a nagyfeszültségű hálózatok és alállomások felújítására, illetve rekonstrukciós munkák elvégzésére 861 millió forintot költött a dél-magyarországi áramszolgáltató. A társaság idén, hasonló beruházásokra, várhatóan 4,2 milliárdot meghaladó összeget fordít majd.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni