Városlista
2020. február 27, csütörtök - Ákos, Bátor

Hírek

2011. Augusztus 07. 14:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: STOP

Játékpisztollyal rabolta el barátnőjét - vagy félreértés volt?

Játékpisztollyal rabolta el barátnőjét - vagy félreértés volt?

Kommandósok szabadítottak ki egy 16 éves lányt pénteken. Mint kiderült, barátja felpofozta ugyan, de elrablásról szó sem volt. A rendőrök egy játékpisztolyt foglaltak le.

Az RTL Híradó megtalálta azt a 16 éves lányt, akit pénteken kommandósok szabadítottak ki egy Pest megyei településen. Ő azt mondja, senki nem tartotta fogva, bár azt elismerte, hogy megverték. A lány elrablását saját édesanyja jelentette be a rendőrségen, miután az egyik ismerősük azt állította, hogy pisztollyal fenyegették meg, amikor meglátogatta a lányt. Ezután vonult ki a terrorelhárítás. A család védője szerint azonban csak játékpisztoly volt.

Az akciót egy lakóparkban hajtották végre Pest mellett. A kommandósok gyorsan dolgoztak, hamar kihozták pénteken a lányt a házból. A fogva tartó fiatalembert pedig őrizetbe vették. A család ügyvédje szerint a fiú nem tartotta fogva a lányt.

"Határozottan nem volt jogtalan fogva tartás, egyáltalán fogva tartás nem volt, ez a kislány a fiatalemberrel együtt él, ebből közel 4 hónapja együtt is laknak" - mondta Gergely Mátyás, a család védője.

Megszólalt a lány is, aki azt mondta, nem rabolták el, csak megfenyegették és ezt az édesanyja félre értette, ezért hívták a rendőröket.

"Egyszer felpofozott a barátom, és tanácsot kértem az ismerősömtől, hogy mit csináljak, aki idejött, és megkérdezte, hogy itt szeretnék-e maradni, és mondtam, hogy igen, és utána felkereste anyukámat és azt mondta, hogy tele vagyok kék zöld foltokkal, mert megvert a barátom" - mondta a 16 éves lány.

Ráadásul az anyának azt mondta ez az ismerős, hogy a lány barátja pisztollyal is megfenyegette. A család védője szerint ez csak egy játékpisztoly volt. Ezt a kommandósok lefoglalták. Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

"A Terrorelhárítási Központ munkatársai és a nyomozóink hajtottak végre egy összehangolt akciót, az ügyben személye szabadság megsértése miatt büntető eljárás van folyamatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon" - mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 17 éves fiút még aznap, péntek éjjel kiengedték a rendőrök, de elvették az útlevelét, hogy ne tudjon külföldre menni.

STOP

Címkék: pisztoly

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 26. 16:06, szerda | Kék hírek

Ismét a rendőrség jár el szabálysértési eljárásokban

Márciustól ismét a rendőrség jár el általános szabálysértési hatóságként, ez könnyebbséget jelent majd az állampolgároknak,

2020. Február 26. 13:01, szerda | Kék hírek

Elítéltek egy gyermekeit veszélyeztető többszörösen büntetett férfit

Hat év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit a Marcali Járásbíróság a gyermekeivel szemben tanúsított bánásmódja miatt – tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya szerdán az MTI-t.

2020. Február 25. 06:11, kedd | Kék hírek

Nem jogerősen elítélték az Eger-Budapest buszjárat kirablóját

Nem jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte az Egri Törvényszék hétfőn a rablót.

2020. Február 24. 07:26, hétfő | Kék hírek

Háromszáznál több határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Összesen 332 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.