Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 12. 14:42, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Játékfesztivál és cseh sörfesztivál a hétvégén

Játékfesztivál és cseh sörfesztivál a hétvégén

Az Esterházy-kastély udvarán és a Fő téren is lázas készülődés zajlik, hiszen pénteken mindkét helyszín fesztiválhelyszínné válik.

Boros Katalin, a sörfesztivált szervező Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, a színes Fő téri programokat segíteni szeretnék a kastélyudvaron. Behűtött csapolt és üveges cseh sörök várják a megszomjazottakat. Folyamatos zenét is biztosítanak a szervezők, esténként pedig izgalmasnak ígérkező produkciókra kerül sor. Pénteken este nyolctól egy háromtagú amerikai rap banda, pápai táncosokkal kiegészülve lép színpadra, szombaton Dj. Schneider zenéjére lehet bulizni, vasárnap 16 órától 22-ig pedig habprartival készülnek a szervezők. És hogy a sörökről is írjunk egy sort, 12 féle cseh sörkülönlegesség közül választhatunk majd a kastély udvarán.

A Pápai Játékfesztiválon idén is folytatódik a Játékos Művészet című program, ezúttal a fotóművészet és a cirkuszi-és bábművészet gazdagítja kínálatot, de lesz térszínező program és a fesztivál padját is megválasztják majd. A Várkertben kétszáz egyéni és társasjáték várja a kicsiket és a kicsit nagyobbakat, az elmúlt évek kedvenc játékait mind megtalálhatják a gyerekek, így például a Ládavasutat, a Felhővadászatot és Paprika Jancsi csúzlizdája is újra kinyit, de ez alkalommal is szolgálunk újdonságokkal, mint például az Egérparádé, a Molyolda és a Mesekert elnevezésű programok. A várkerti színpadin koncertek, mesejátékok és folklór műsorak kerülnek bemutatásra. A Fő tér idén is elsősorban a nagykoncerteké lesz, várhatóan idén is megtelik majd szórakozókkal a belváros, hiszen a hazai könnyűzene igen jeles képviselőit hívták meg ezúttal is.

A Játékfesztivál programját Itt találja!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék