Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2019. Június 12. 14:42, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Játékfesztivál és cseh sörfesztivál a hétvégén

Játékfesztivál és cseh sörfesztivál a hétvégén

Az Esterházy-kastély udvarán és a Fő téren is lázas készülődés zajlik, hiszen pénteken mindkét helyszín fesztiválhelyszínné válik.

Boros Katalin, a sörfesztivált szervező Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, a színes Fő téri programokat segíteni szeretnék a kastélyudvaron. Behűtött csapolt és üveges cseh sörök várják a megszomjazottakat. Folyamatos zenét is biztosítanak a szervezők, esténként pedig izgalmasnak ígérkező produkciókra kerül sor. Pénteken este nyolctól egy háromtagú amerikai rap banda, pápai táncosokkal kiegészülve lép színpadra, szombaton Dj. Schneider zenéjére lehet bulizni, vasárnap 16 órától 22-ig pedig habprartival készülnek a szervezők. És hogy a sörökről is írjunk egy sort, 12 féle cseh sörkülönlegesség közül választhatunk majd a kastély udvarán.

A Pápai Játékfesztiválon idén is folytatódik a Játékos Művészet című program, ezúttal a fotóművészet és a cirkuszi-és bábművészet gazdagítja kínálatot, de lesz térszínező program és a fesztivál padját is megválasztják majd. A Várkertben kétszáz egyéni és társasjáték várja a kicsiket és a kicsit nagyobbakat, az elmúlt évek kedvenc játékait mind megtalálhatják a gyerekek, így például a Ládavasutat, a Felhővadászatot és Paprika Jancsi csúzlizdája is újra kinyit, de ez alkalommal is szolgálunk újdonságokkal, mint például az Egérparádé, a Molyolda és a Mesekert elnevezésű programok. A várkerti színpadin koncertek, mesejátékok és folklór műsorak kerülnek bemutatásra. A Fő tér idén is elsősorban a nagykoncerteké lesz, várhatóan idén is megtelik majd szórakozókkal a belváros, hiszen a hazai könnyűzene igen jeles képviselőit hívták meg ezúttal is.

A Játékfesztivál programját Itt találja!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 25. 14:45, hétfő | Helyi

Körözött férfit fogtak a pápai rendőrök

Három körözés volt érvényben a 32 éves mosonmagyaróvári lakossal szemben.

2020. Május 25. 14:21, hétfő | Helyi

Pápán is egyre többen viszik óvodába, bölcsődébe gyermeküket

Folyamatosan térnek vissza a hétköznapi élethez a pápaiak, melyet az is jelez, hogy egyre többen igénylik gyermekük számára az óvodai, bölcsődei ellátást.

2020. Május 25. 11:41, hétfő | Helyi

"Pápáról a világűrbe" - 40 éve történt!

2020. Május 25. 11:32, hétfő | Helyi

Fának ütközött egy autó a 83-ason

Győrszemere közelében történt a baleset.