Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Január 25. 11:27, vasárnap | Helyi
Forrás: mti, police.hu

Járhatatlan utak Pápa környékén!

Járhatatlan utak Pápa környékén!

Tegnap hajnaltól kezdődően szinte folyamatosan havazik. A nagy mennyiségű csapadék viharos erejű széllel párosul. A szél által emelt hótorlaszok miatt több út is járhatatlanná vált Pápa térségében.

Ha van képe, videója a hófúvásról, küldje el nekünk a Facebook-on!
https://www.facebook.com/papainfo

Forgalomkorlátozás a 83-ason!

A 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek nem közlekedhetnek a 77-es, a 82-es és a 83-as főút egy-egy szakaszán – tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap délután az MTI-t.

Dömölki Zsolt az intézkedést a csúszásveszéllyel indokolta. Emiatt zárták le a 77-es főutat Veszprém és Tapolca között, a 82-es főút Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye közötti szakaszát, valamint a 83-as főutat Pápa és Városlőd között a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti járművek elől. A tehergépjárművek vezetőit a rendőrök szükség esetén tájékoztatják a pihenési lehetőségekről, a megye városai azonban számukra is megközelíthetőek kerülő úton – tette hozzá.

Két autóbusz is elakadt Pápa és Csót között

Több alsóbbrendű út járhatatlanná vált, de elzárt település nincs – tájékoztatta a Veszprém megyei katasztrófavédelem hivatalvezetője vasárnap reggel az MTI-t. A megyében további havazás várható.

Szolgainé Soós Gabriella elmondta, hogy Pápa és Csót között két, menetrend szerint közlekedő autóbusz akadt el, az utasokat már továbbszállították, a járműveket két erőgéppel vontatják el.

Lezárás Pápa és Nagygyimót között!

A hó eltakarítás idejére lezárták a forgalmat a 8203-as számú úton, Pápa és Nagygyimót között.A rendőrség 2015. január 25-én 6 óra 40 perctől lezárta a 8203-as számú utat a hó eltakarítás idejére. Az érintett útszakaszt a Pápa-Adásztevel-Ugod-Béb útvonalon kerülhetik ki.

A vasúton nincs nagy gond

A Mávinform közlése szerint Győr és Veszprém között 20-30 perces késésekre lehet számítani. A Győr-Zirc-Veszprém, a Győr-Pápa-Celldömölk, és a Pápa-Csorna vonalon folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket.

A megyében narancssárga riasztás van érvényben, miután ismétlődő havazás várható. A hóréteg vastagsága a magasabban fekvő területeken meghaladhatja az 5 centimétert, ezért arra kérik az utazni szándékozókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a katasztrófavédelem honlapjáról - közölte Szolgainé Soós Gabriella.


Dabrony - Istenes Alexandra


Mihályháza-Pápa (Gaálné Nagy Dorisz)


Illés-Szathmári Mária

83-as út Takácsi és Gyarmat között (Pozsonyi Viktória)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.