Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 24. 11:12, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Japán Nagydíj - Verstappen nyert, világbajnok a Red Bull

Japán Nagydíj - Verstappen nyert, világbajnok a Red Bull

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíjon, ezzel az osztrák istálló megvédte vb-címét a konstruktőrök között.

A 25 éves holland pilótának ez az idei 13. és pályafutása 48. futamgyőzelme, mellyel karnyújtásnyira került sorozatban harmadik egyéni vb-címétől. Verstappen két hét múlva, Katarban biztosíthatja be végső diadalát.

Szuzukában Verstappen mögött Lando Norris, a McLaren brit versenyzője végzett a második helyen, míg a dobogó alsó fokára a másik McLarent vezető ausztrál Oscar Piastri állhatott fel. Utóbbinak ez pályafutása első dobogós helyezése a Forma-1-ben.

Verstappennek a rajtnál mindkét McLarennel meg kellett küzdenie az első hely megtartásáért, de sikerrel járt, viszont másodiknak a harmadik pozícióból startoló Norris sorolt be. Az első körben rögtön a pályára hajtott a biztonsági autó, mert a rajtnál történt kisebb ütközések miatt törmelék került az aszfaltra. A száguldás az ötödik körben folytatódhatott, Verstappen haladt az élen, mögötte Norris és Piastri jött a második és harmadik helyen.

A kerékcserék sorát Piastri kezdte meg a 14. körben, két körrel később Verstappen, majd pedig Norris is a boxban járt friss abroncsokért. Ezután visszaállt a korábbi sorrend, Verstappen előnye több mint 11 másodperc volt, Piastrit viszont egy másodpercen belüli lemaradással követte Norris, aki rádión jelezte a csapatnak, hogy minél tovább marad a márkatárs mögött, annál nehezebb lesz számára a verseny. Két körrel később Norris meg is előzte Piastrit a célegyenesben, utóbbi pedig aztán a 36. körben tudta le második kerékcseréjét.

Norris a 37. körben járt másodszor a boxban friss gumikért, egy körrel később Verstappent is behívta a Red Bull a második kerékcserére, így a holland címvédő gond nélkül állt vissza az élre.

A harmadik vb-címétől karnyújtásnyira kerülő Verstappen sikerét innentől a pályán lévő riválisok már nem tudták veszélyeztetni, a McLaren versenyzői pedig összességében végig jó teljesítményt nyújtva értek oda a második és harmadik pozícióba.

A következő világbajnoki futamot október 8-án rendezik Katarban.

Címkék: forma 1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.