Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2012. Március 14. 14:05, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Újabb üzemanyagot kaptak a piacok

Újabb üzemanyagot kaptak a piacok

Erősödnek a tőzsdék ma reggel is a tegnapi impozáns amerikai emelkedés után.

A hangulat már tegnap reggel jó volt, mert a japán jegybank kiterjesztette a kötvényvásárlási programját. Aztán délelőtt a német ZEW- konjunktúraindex, délután az erős amerikai kiskeradat melengette a befektetők szívét.

A Fed elnöke este célzott egy újabb monetáris lazító programra, ugyanakkor a rövidtávú inflációs veszélyekről is beszélt, amelyet a drágul energia és üzemanyagárak okoznak. Az olaj emelkedett az arany piacán viszont úgy tűnik elszakadt a cérna. Az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény nem változtatott az alapkamaton, amely így maradt 0 és 0,25 százalék között, így ez nem okozott meglepetést.A jegybankárok ezúttal is a gazdaságra leselkedő kockázatokat hangsúlyozták. A kockázati tényezők között új elemként szerepel, hogy az olaj- és a benzinárak emelkedése miatt az inflációs nyomás átmeneti erősödésével számolnak. A Fed szerint a világ pénzpiacain enyhültek ugyan a feszültségek, de a kockázatok továbbra is jelentősek. Megpattantak tegnap a nyersanyagárak, az amerikai könnyűolaj jelenleg a 107 dolláros szintet súrolja, a Brent 126 dollár fölé került. Az arany ára azonban lejjebb süllyedt, most 1678 dollár az unciánkénti jegyzés, az ezüst ára pedig 34 dollár alá került.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 14:04, kedd | Külföld

Titokzatos űreszközt állított pályára Kína

Miközben növekszenek a feszültségek Kína, az Egyesült Államok és Tajvan között, egy kínai hordozórakéta titkos céllal pályára állított egy titkos, újra felhasználható űreszközt - írta hétfőn a Futura francia portál.

2022. Augusztus 09. 12:02, kedd | Külföld

A horvát busztragédia sofőrje nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt

Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt annak a lengyel busznak a sofőrje, aki két nappal ezelőtt elvesztette uralmát a jármű felett és egy betonfalnak ütközött - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) hétfőn.

2022. Augusztus 09. 07:00, kedd | Külföld

Elkezdődött a majomhimlő oltási kampánya Olaszországban

A fertőző betegségekre szakosodott Spallanzani római kórházban kezdődött el a majomhimlő elleni oltás hétfőn, miután az egészségügyi minisztérium adatai szerint 545 esetet azonosítottak.

2022. Augusztus 09. 06:00, kedd | Külföld

Két hete pusztít erdőtűz egy németországi nemzeti parkban

Két hete pusztít erődtűz Németország keleti részén egy nemzeti parkban, a hatóságok hétfői adatai szerint még legalább egy hétig tart a védekezés.