Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2012. Január 02. 07:35, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu

Újabb magyart ért súlyos bántalmazás Temerinben

Újabb magyart ért súlyos bántalmazás Temerinben

Egy magyar fiatalembert szilveszter éjszakáján súlyos sérülésekkel szállítottak az újvidéki kórházba – olvasható a Magyar Remény Mozgalom temerini közösségi szervezetének közleményében.

A sérültre eszméletlen állapotban találtak rá Temerin központjában.

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) temerini községi szervezete 2012. január 1-jén értesült egy újabb, súlyos erőszakos cselekményről. Egy magyar fiatalembert (M. Gy.) szilveszter éjszakáján súlyos sérülésekkel szállítottak az újvidéki kórházba. Információink szerint összeverve, eszméletlenül találtak rá Temerin központjában. „Tekintettel az elmúlt időszak történéseire, követeljük a rendőrségtől, hogy mielőbb találják meg az elkövetőket, és elvárjuk, hogy súlyos büntetéssel, példát statuálva üzenjenek mindenkinek, hogy az erőszak elfogadhatatlan közösségünkben” – olvasható a szervezet közleményében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a helyi szabálysértési bíróság első fokon 25 nap elzárást és kevesebb mint 20 ezer forint pénzbírságot szabott ki arra a két, szerbül beszélő férfira, akik a vajdasági Temerinben a karácsonyi éjféli mise után megtámadtak egy 75 éves magyar asszonyt és a segítségére siető magyar házaspárt is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 05. 12:07, csütörtök | Külföld

Terrorizmus gyanúja miatt többeket letartóztattak Moszkvában

Nyolc, terrorszervezetben való részvétellel gyanúsított személy letartóztatását rendelte el egy moszkvai bíróság - közölte a TASZSZ orosz hírügynökség csütörtökön belügyi forrásra hivatkozva.

2019. December 05. 09:41, csütörtök | Külföld

Gyerekek is meghaltak egy síközpontban történt gázrobbanásban Lengyelországban

Gázrobbanás következtében romba dőlt egy családi ház szerda este a dél-lengyelországi, Szilézia vajdaságbeli Szczyrk hegyi üdülőközpontban, a mentők eddig három felnőtt és két gyermek holttestét emelték ki a romok közül.

2019. December 05. 08:55, csütörtök | Külföld

Betiltják a szilveszteri petárdázást München belvárosában

Megtiltják a szilveszteri petárdázást München belvárosában - jelentették szerdán német hírportálok.

2019. December 05. 07:20, csütörtök | Külföld

Tüzet nyitott egy tengerész a Pearl Harbor-i támaszponton, három halott

Két embert megölt, egyet súlyosan megsebesített egy amerikai tengerész szerdán Hawaiin, a Pearl Harbor-i flottatámaszponton, majd magával is végzett - közölték a támaszpont tisztségviselői.