Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2012. Január 02. 07:35, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu

Újabb magyart ért súlyos bántalmazás Temerinben

Újabb magyart ért súlyos bántalmazás Temerinben

Egy magyar fiatalembert szilveszter éjszakáján súlyos sérülésekkel szállítottak az újvidéki kórházba – olvasható a Magyar Remény Mozgalom temerini közösségi szervezetének közleményében.

A sérültre eszméletlen állapotban találtak rá Temerin központjában.

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) temerini községi szervezete 2012. január 1-jén értesült egy újabb, súlyos erőszakos cselekményről. Egy magyar fiatalembert (M. Gy.) szilveszter éjszakáján súlyos sérülésekkel szállítottak az újvidéki kórházba. Információink szerint összeverve, eszméletlenül találtak rá Temerin központjában. „Tekintettel az elmúlt időszak történéseire, követeljük a rendőrségtől, hogy mielőbb találják meg az elkövetőket, és elvárjuk, hogy súlyos büntetéssel, példát statuálva üzenjenek mindenkinek, hogy az erőszak elfogadhatatlan közösségünkben” – olvasható a szervezet közleményében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a helyi szabálysértési bíróság első fokon 25 nap elzárást és kevesebb mint 20 ezer forint pénzbírságot szabott ki arra a két, szerbül beszélő férfira, akik a vajdasági Temerinben a karácsonyi éjféli mise után megtámadtak egy 75 éves magyar asszonyt és a segítségére siető magyar házaspárt is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 15:07, csütörtök | Külföld

Több mint ötezer új beteget jegyeztek fel Ukrajnában

Ukrajnában megint gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, csütörtökre az előző napit mintegy ezerrel meghaladó,

2021. Január 21. 13:05, csütörtök | Külföld

Verekedő migránsok sebesítettek meg két rendőrt Boszniában

Verekedés tört ki a boszniai főváros közelében fekvő migránstáborban, az illegális bevándorlók két rendőrt is megsebesítettek, valamint rendőrautókat rongáltak meg - közölték a boszniai hatóságok csütörtökön.

2021. Január 21. 12:24, csütörtök | Külföld

Négyre emelkedett a madridi házrobbanás halálos áldozatainak száma

Négyre emelkedett a szerdai madridi házrobbanás halálos áldozatainak száma, miután a baleset egyetlen súlyos sérültje éjjel elhunyt a kórházban - közölték a hatóságok csütörtökön.

2021. Január 21. 07:00, csütörtök | Külföld

Újabb csoportokat vontak be az oltás második szakaszába Romániában

A román kormány szerdai határozatában újabb társadalmi és foglalkoztatási kategóriákat sorolt a veszélyeztetett, vagy kiemelt fontosságúak közé.