Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2012. Január 02. 07:35, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu

Újabb magyart ért súlyos bántalmazás Temerinben

Újabb magyart ért súlyos bántalmazás Temerinben

Egy magyar fiatalembert szilveszter éjszakáján súlyos sérülésekkel szállítottak az újvidéki kórházba – olvasható a Magyar Remény Mozgalom temerini közösségi szervezetének közleményében.

A sérültre eszméletlen állapotban találtak rá Temerin központjában.

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) temerini községi szervezete 2012. január 1-jén értesült egy újabb, súlyos erőszakos cselekményről. Egy magyar fiatalembert (M. Gy.) szilveszter éjszakáján súlyos sérülésekkel szállítottak az újvidéki kórházba. Információink szerint összeverve, eszméletlenül találtak rá Temerin központjában. „Tekintettel az elmúlt időszak történéseire, követeljük a rendőrségtől, hogy mielőbb találják meg az elkövetőket, és elvárjuk, hogy súlyos büntetéssel, példát statuálva üzenjenek mindenkinek, hogy az erőszak elfogadhatatlan közösségünkben” – olvasható a szervezet közleményében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a helyi szabálysértési bíróság első fokon 25 nap elzárást és kevesebb mint 20 ezer forint pénzbírságot szabott ki arra a két, szerbül beszélő férfira, akik a vajdasági Temerinben a karácsonyi éjféli mise után megtámadtak egy 75 éves magyar asszonyt és a segítségére siető magyar házaspárt is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 02. 14:03, csütörtök | Külföld

Továbbra is napi húsz felett a koronavírus halálos áldozatainak száma Olaszországban

Olaszországban újabb 21-gyel emelkedett a halottak száma egy nap alatt és elérte a 34 788-at az egészségügyi minisztérium által szerda este közölt adatok szerint.

2020. Július 02. 12:00, csütörtök | Külföld

Törökországban meghaladta a 200 ezret a regisztrált koronavírusos esetek száma

Törökországban a világon tizenharmadikként meghaladta a 200 ezret a koronavírus-járvány igazolt eseteinek a száma szerdán, miután az elmúlt nap során 1192 új fertőzöttet regisztráltak

2020. Július 02. 09:48, csütörtök | Külföld

Oroszországban a többség megszavazta az alkotmány módosítását

A választásra jogosultak csaknem 65 százaléka voksolt az orosz alkotmány módosításáról, és a nem végleges eredmények szerint több mint kétharmados többség támogatta a változtatásokat,

2020. Július 02. 07:06, csütörtök | Külföld

Halálosan megfenyegettek két minisztert a zavargásokat követően Ausztriában

Halálosan megfenyegették Karl Nehammer belügyminisztert és Susanne Raab integrációs minisztert a bécsi zavargásokat követően - erről a két tárcavezető beszélt egy bécsi sajtótájékoztatón.