Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Október 02. 14:11, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Új üzemcsarnokot avattak a Johnson Controls mezőlaki gyáregységében

Új üzemcsarnokot avattak a Johnson Controls mezőlaki gyáregységében

A Pápa közeli településen működő gyár a válság ellenére 200 fővel bővült az elmúlt két évben. A fejlesztésnek köszönhetően újabb dolgozókat fognak felvenni. A beruházást a magyar kormány és az Európai Unió is támogatta.

Ünnepélyes keretek között adták át az új üzemcsarnokot kedden délelőtt. A megnyitón részt vett a cég európai alelnöke,Manfred Rotterdam, dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

Manfred Rotterdambeszédében úgy fogalmazott, hogy az újonnan átadott gyáregység a Johnson Controls világszínvonalú technológiájának és a szakképzett, elkötelezett magyar munkavállalóknak a közös sikere. A cég alelnöke köszönetet mondott az Európai Uniónak és a magyar kormánynak, hogy támogatást nyújtottak a beruházáshoz.

- A magyar autóipar folyamatosan növekszik. Az ország fontos helyszíne lett közép-kelet-európai növekedésünknek. Örömmel dolgozunk itt együtt a jól képzett, nagy szaktudású magyar munkavállalókkal – mondta Rotterdam.

Dr. Kovács Zoltán, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője gratulált a cég nyertes pályázatához. Kiemelte, hogy a több mint 1500 fős foglalkoztatottságával a Johnson Controls cégcsoport a térség legnagyobb foglalkoztatójává vált, megelőzve a Pápai Hús 1913. Kft-t.

A politikus elmondta továbbá, hogy a csaknem másfél milliárd forintos beruházáshoz az Európai Unió és a magyar kormány komplex technológiai fejlesztést és foglalkoztatást támogató pályázata révén 378444065 forinttal járult hozzá.

A megnyitón Kovács Csaba, a gyár igazgatója ismertette a mezőlaki egység tevékenységét, majd gyárlátogatásra invitálta a jelenlévőket.

A mezőlaki gyár olyan fémalkatrészeket és ülésállító berendezéseket gyárt az autóipar legnagyobb globális szereplői számára, mint például ülésmagasság-állítók, ülés- és háttámla-rögzítők. Az új gyáregységben 1500 négyzetméteren készülnek majd az ülés- és háttámla-rögzítők, valamint ülésmagasság-állítók. További 1500 négyzetméteren raktárak, míg 400 négyzetméteren irodák és szociális helyiségek valósultak meg.

A Johnson Controls jelentősen növelte gyártókapacitását a pápai kistérségben 2007 óta, amikor 270 munkavállalóval megkezdte működését. 2010-ben felvásárolta az autó műszerfalborítást, kárpitokat gyártóSeton pápaigyáregységét, amely ma már körülbelül 950 főt foglalkoztat. A gyár prémium minőségű bőrborítású belső autóalkatrészeket állít elő: pl. ajtóelemek és beépülő termékei (kartámasz, ablakemelő), középkonzolok és műszerfalak.

A Johnson Controls ma már több mint 2500 főt foglalkoztat négy magyarországi üzemében (Pápa, Mezőlak, Mór és Kecskemét).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.