Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Október 07. 11:40, péntek | Helyi
Forrás: Pápai tűzoltóság

Új Országos Tűzvédelmi Szabályzat lépett életve

Új Országos Tűzvédelmi Szabályzat lépett életve

Az új rendszert rugalmasabbra tervezték elődjénél.

2011. szeptember 6-án megjelent az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat. A hatálybalépést követően a korábban kiadott szabályozás hatályát veszti.

A tűzvédelmet érintő európai szabványok hazai átvétele, az elmúlt években bekövetkezett műszaki fejlődés, valamint a korábbi ÖTM rendelettel közzétett - Országos Tűzvédelmi Szabályzat megjelenése óta eltelt idő alatt sok szakmai és formai kérdés vetődött fel. Az alkalmazás során mind tervezői, mind hatósági oldalról szükségessé vált a korábbi tűzvédelmi szabályozások felülvizsgálata. A jogszabályalkotás során alapvető célkitűzés volt - a tűzvédelmi érdekek érvényesítése mellett- a műszaki követelményrendszer általános használhatóságának, rugalmasságának javítása. Az új OTSZ a biztonság megtartása mellett nagyobb teret enged a tervezői szabadságnak, s beépíti a korábbi szabályozás során felmerült valamennyi szakmai tapasztalatot. Megjelenésével a tűzvédelmi műszaki előírások összhangba kerültek a konszenzuson alapuló, megfelelő biztonsági szintet garantáló szabványokban foglalt előírásokkal, ezzel feloldva az eltérő szabályozásból adódó összeférhetetlenséget.

Az új jogszabályt, mely a megjelenés napját követő 30. napon lép hatályba. ITT elérhető.

Címkék: tűzoltóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.