Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 15. 07:07, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új eljárásrend az útlevél ügyintézésben

Új eljárásrend az útlevél ügyintézésben

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala tudatja, hogy 2012. január 1-jétől új eljárásrend lépett hatályba az útlevél ügyintézésben.

Eszerint lehetőség van arra, hogy az útlevelet a jelenlegi harminc napos ügyintézési idő mellett 7 napos, 3 napos vagy akár 24 órás ügyintézési idővel igényeljék az ügyfelek.

Az emelt szintű szolgáltatás választása esetén az útlevél kiállítás eljárási illetékének megfizetése mellett igazgatási szolgáltatási pótdíjat kell fizetni. A pótdíj a 7 napos soron kívüli eljárás esetén 19 ezer forint, a 3 napos sürgősségi ügyintézéskor 29 ezer forint, és a 24 órán belüli azonnali okmánykiállítás esetén 39 ezer forint.

24 órán belüli azonnali okmánykiállítást kizárólag a KEK KH által működtetett Központi Okmányiroda ügyfélszolgálatán (Budapest XIII. kerület, Visegrádi utca 110-112.) lehet igényelni hétköznapokon 8-tól 20 óráig, szombaton és vasárnap 8-tól 14 óráig.

A kérelem soron kívüli (7 napos), valamint sürgősségi (3 napos) eljárás esetén az ország bármelyik okmányirodájában benyújtható.

Megváltozott az okmányok átvételi rendje is. A sürgősségi, valamint azonnali eljárásban igényelt útlevél kizárólag a Központi Okmányirodában vehető át.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.