Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2021. Január 11. 19:04, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Ittasan és jogosítvány nélkül okozott balesetet a férfi, a pápai rendőrök elfogták

Ittasan és jogosítvány nélkül okozott balesetet a férfi, a pápai rendőrök elfogták

A pápai rendőrök eljárást indítottak a balesetet okozó pápateszéri sofőrrel szemben.

Az eljárás adatai szerint 2021. január 9-én, éjjel Csóton közlekedett autójával a 24 éves pápateszéri lakos, mikor járművével letért az úttestről, majd egy oszlopnak és egy parkoló autónak ütközött. Ezután a férfi a járművel továbbhajtott, majd pár száz méter múlva az úttest mellett lévő árokba csúszott.

A balesetet követően a sofőr a helyszínről gyalog távozott, nem sokkal később a járőrök a közelben igazoltatták. A vele szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi jogosítvánnyal nem rendelkezik, a kocsit a forgalomból ideiglenesen kivonták, valamint annak műszaki érvényessége is lejárt.
Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárás indult, az engedély nélküli vezetés, a műszaki érvényesség lejárta és a forgalomból kivont járművel történt közlekedés miatt a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben, a kijárási korlátozás megszegéséért pedig helyszíni bírságot szabtak ki részére.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 27. 10:47, szerda | Helyi

Megkezdték a pápai idősotthonok lakóinak a beoltását

A mai napon megkezdték az Egyesített Szociális Intézmény három telephelyén a koronavírus vakcina beadását.

2021. Január 27. 10:46, szerda | Helyi

Több tonna szalámit ajánlott fel a Pápai Hús a rászorulók számára

5 tonna turista szalámit adományozott a gyár a Katolikus Karitásznak. A humanitárius szervezet rászuruló családok számára juttatja el az élelmiszert, szerte a megyében.

2021. Január 26. 20:37, kedd | Helyi

Kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta az ügyészség a nyílt utcán késsel támadó férfival szemben

Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik a vádlottat, aki kis híján a másvilágra küldött egy járókelőt két éve.

2021. Január 26. 11:50, kedd | Helyi

Erdészekkel és vadászokkal közös akciót tartottak a rendőrök a Bakonyban

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai ajkai rendőrökkel, valamint erdészekkel és vadászokkal együtt ellenőriztek.