Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Október 28. 17:44, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Itt egy újabb pápai fiatal, aki külföldön szerzett tapasztalataival itthon indított vállalkozást

Itt egy újabb pápai fiatal, aki külföldön szerzett tapasztalataival itthon indított vállalkozást

Magasy Geri Smokey Pub néven nyitott egy igényes, hangulatos helyet a Szövetkezet utcában. A hagyományos italok mellett italkülönlegességekkel, melegszendvicsekkel és lepényféleségekkel várja a szórakozni vágyókat.

Nem is olyan régen adhattunk hírt arról, hogy egy lelkes pápai fiatal, külföldön szerzett vendéglátós tapasztalataival itthon nyitott kávézót. Te milyen utat jártál be, mire úgy döntöttél, hogy itthon, a saját lábadra állsz

Őszinte szólva már hazahúzott a szívem. De az is motivált, hogy azt a sok tapasztalatot és tudást, amit kint megszereztem, azt itthon tudjam hasznosítani, megmutatni mindezt a szülővárosomban. Illetve az is benne van a döntésemben, hogy ebben a kialakult helyzetben a családom mellett szerettem volna lenni. Három évet töltöttem Londonban, természetesen nem bartenderként kezdtem. Sőt, úgy mentem ki, hogy a köszönésen kívül szinte semmit sem beszéltem angolul. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen jó emberekkel hozott össze a sors, egy nagyon jó barátom felkarolt, biztatott, hogy több van bennem. Szépen lassan lépkedtem felfelé a ranglétrán, kitartó voltam és szerencsére könnyen is tanultam. London után Ausztriába vezetett az utam, egy Michelin-csillagos étteremben lettem bartender, itt szintén három évet töltöttem el, nagyon sok hasznos tapasztalatot és barátot szerezve.

A bartender kifejezés hazánkban még nem eléggé elterjedt. Nos, a bartender tulajdonképpen az, amire itthon a mixer szót használjuk. A bartender röviden az a személy, aki az italokat kikeveri és a vendéget közben szórakoztatja.

Ha néhány dolgot ki kellene emelni abból, amit külföldön tanultál, mik lennének azok?

Először is az emberek segítőkészségét emelném ki, tényleg nagyon sok jó embert ismertem meg, akik jó hatással voltak az én személyiségemre is. De a legfontosabb, amit megtanultam, az az alázat. Azt, hogy ha van egy célod, akkor azért tenni és tenni kell kitartóan, és akkor el is fogod tudni azt érni.
Ha egy fiatalnak, aki azon gondolkozik, hogy kimenjen-e, milyen tanácsot adnál?
Azt, hogy akkor vágjanak bele, ha tényleg akarják csinálni és nem csak szeretnék. Itthonról szépnek és könnyűnek tűnik a kinti élet, de egyáltalán nem az. Nagyon keményen, alázatosan és kitartóan kell dolgozni a célok eléréséért.

Milyen helyet álmodtál meg itt a Szövetkezet utcában? Kiket szeretnél vendégül látni?

Mivel itt korábban is vendéglátóipari egység volt, szeretném megtartani azokat a vendégeket is, akik korábban idejártak. De nagyon örülnék annak, ha sikerülne megszólítanom a fiatalabb korosztályt is. Próbáltam egy fiatalos, hangulatos helyet kialakítani, ahol családias, baráti hangulatban bárki jól érezheti magát. Én gondoskodom a jó italokról és a kedves kiszolgálásról, hogy a vendégeimnek tényleg csak egymással és a jó hangulattal kelljen foglalkozni. Van lehetőség darts-ozni, pingpongozni, jó időben pedig a hangulatos kerthelység is a vendégeim rendelkezésére áll. Gondoltam arra is, ha valaki megéhezne, hiszen többféle melegszendvics és lepény közül lehet választani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.