Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 24. 08:47, péntek | PR

Itt a tavaszi ételek szezonja

Itt a tavaszi ételek szezonja

Mostantól jöhetnek a finomabbnál finomabb saláták és a változatos friss zöldségekből és gyümölcsökből készített fogások.

Ha tavasz, akkor friss, színes zöldségektől és gyümölcsöktől roskadozó pultok a boltban és a piacon. A tavaszi szezonális ételeknek nincs párja, hiszen a természet ébredését, a frissességet és energiát sugározzák. Ez az időszak különösen kedvez azoknak, akik számára fontos az egészséges étkezés, de azok sem panaszkodhatnak, akik számára a diéta része a zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztása.

Ilyenkor érdemes jó előre betárazni klassz saláta recepteket is, hiszen mostantól hónapokon keresztül érdemes lesz friss salátát fogyasztani. És mielőtt megijednél, hogy „nyúledelen” kell élni, megnyugtatunk. A salátákat nagyon változatosan el lehet készíteni, húsimádóknak pedig kedvenc húsételeik mellé is lehet különleges zöldköretet tálalni úgy, hogy az ne járjon semmiféle lemondással.
Felejtsd el a hagyományos jégsaláta, paradicsom, ezersziget öntet hármast (feltéve persze, ha ez a kedvenced), és próbálj ki új ízeket!

● A madársaláta kitűnő alapanyag egy klassz salátához, de a rukkola vagy a fodros kel is jó választás.
● Fontos a jó öntet! Az olívaolaj, kevés és bors mindig nyerő, de bánhatsz bátran a fűszerekkel, és ne riadj vissza az édes-savanyú párosítástól sem!
● A pirított csirkemell mellett próbálkozz más húsokkal is. Egy jól fűszerezett darálthús vagy a grillezésből maradt húsok is passzolnak szinte bármely salátához.
● Kevésbé szokványos, de érdemes kipróbálnod a salátát hallal, vagy akár tengeri herkentyűkkel (koktélrákkal, kagylóval).
● Ha húsmentes fogásra vágysz, friss saláta mellé süss egy finom zöldségfasírtot.
● Sajtok minden mennyiségben! Nyersen vagy sütve is nagy barátai a zöldsalátáknak. Parmezánforgács, feta kockák vagy grillezett gomolya, kéksajt… Ugye, milyen nehéz választani?
● Az olajos magvakat ki ne hagyd! A dió, mandula, fenyőmag, kesudió roppanósságukkal, és ízükkel nagyon feldobják a salátákat.
● A gabonafélék is nagyon jót tesznek egy-egy salátának. Keverj a salátádba egy kevés bulgurt vagy kuszkuszt, gluténmentes kölest vagy barnarizst.
● Ahogy az olajos magvakkal, úgy más ropogós finomságokkal is feldobhatod a salátát. Roppanós állaguk mellett ízeikben is kellemesen harmonizálnak a salátákkal. Ilyen a hagyományos kruton mellett a pirított, fűszeres zsemlemorzsa, a kolbász chips vagy a gluténmentes kukoricapehely.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.