Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Március 20. 13:42, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Rendőrség

Itt a tavasz, egyre több a motoros - Fokozott óvatosságra van szükség az utakon

Itt a tavasz, egyre több a motoros - Fokozott óvatosságra van szükség az utakon

A Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2023. március 19-én délután egy motoros közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 21 éves bágyogszováti sofőr motorkerékpárral közlekedett Zirc felől Bakonyszücs irányába. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a jármű felett, azzal felborult és az út menti szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a fiatalember súlyos lábsérülést szenvedett a motor pedig megrongálódott.

A járművezető ellen közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés miatt indult eljárás.

A hasonló közlekedési balesetek megelőzése érdekében a következő tanácsokat fogalmazta meg a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság.

- A téli pihenő alatt még a legrutinosabb motoros is kieshetett a gyakorlatból, ezért érdemes az elméleti és a gyakorlati ismereteket akár szakember segítségével egy arra alkalmas gyakorló pályán felfrissíteni, vagy rövidebb próbautakat tenni egy kevésbé forgalmas útszakaszon.

- Mielőtt az első útra indul a járművel, azt alaposan vizsgálja meg!

- Ellenőrizze át a kerekeket esetleges sérüléseket keresve, ellenőrizze a guminyomást és az abroncsok futófelületének állapotát! Az abroncsok a sokszor még hideg, nyirkos aszfalton másképp viselkednek, az elkopott gumik pedig balesetveszélyesek.

- A napi első elindulás előtt soha ne mulassza el ellenőrizni a fékek és a világító berendezések működőképességét, továbbá a gumiabroncsok állapotát!

- Viseljen megfelelő védelmet nyújtó motorosruhát és ellenőrizze a bukósisakja állapotát is!

- A közlekedés alkalmával – a saját és mások életének, testi épségének megóvása érdekében – legyen nagyon óvatos és körültekintő, különösen az útkanyarulatokban és az előzések végrehajtása alkalmával!

-Az előzés megkezdése előtt mindig győződjön meg annak veszélytelenségéről, valamint a megengedett sebességet még kevésbé forgalmas útszakaszon és az előzési manőver közben se lépje túl!
… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.