Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2011. Június 09. 10:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Császárné Elek Veronika r. őrgy. Pápai R

Ítélet a gyermekeket elütő autósok ügyében

Ítélet a gyermekeket elütő autósok ügyében

Két régebbi közlekedési baleset ügyében is a napokban hozott döntést a bíróság. Az egyik eset Csóton történt, ahol egy, az iskolabuszról leszálló gyermeket ütöttek el, a másikban egy ittas nő tolatás közben sodort el egy kislányt.

Az egyik esemény 2009. októberében borzolta a kedélyeket, amikor is egy pápai férfi az általa vezetett személygépkocsival Gic belterületén haladva - a megengedett sebességet túllépve - elütött egy iskolabuszról leszálló és az úttesten áthaladni szándékozó gyermeket. A kisfiú a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. A gépjármű vezetőjét halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 3 hónap letöltendő fogházbüntetésre és 408.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére ítélte jogerősen a Veszprém Megyei Bíróság, valamint 5 évre eltiltotta a járművezetéstől is.

A másik eset a közelmúltban, 2011. május elején történt a pápai TESCO áruház parkolójában. A szeszesitaltól befolyásolt helybéli fiatal nő az édesanyja autójával végzett hátramenet során elsodort egy gyalogos kislányt, valamint még két várakozó gépkocsit is megrongált. Szerencsére ez esetben a gyermek „csak” könnyebb sérüléseket szenvedett. Ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétsége miatt a nőt a Pápai Városi Bíróság jogerősen 100.000 Ft pénzbírsággal sújtotta és másfél évre eltiltotta a járművezetéstől, továbbá a hölgy köteles közel 31.000 Ft eljárási költség megfizetésére is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 08:00, szerda | Helyi

Osztálytársától lopott több tízezer forintot

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy 17 éves bakonykoppányi lányt gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével.

2020. Február 18. 18:47, kedd | Helyi

30 éve szabadon - Kiállítás mutatja be a kommunista diktatúra és a rendszerváltás időszakát

Mit keres egy színesre festett Trabant a Fő téren - tették fel többen a kérdést a mai napon. Nos, egy különleges kiállítás díszleteként helyezték el a korábban mindennapos látványnak számító járművet.

2020. Február 18. 09:04, kedd | Helyi

Magyar-amerikai közös hadgyakorlat miatt kéri a lakosság megértését a Honvédség

Magyar-amerikai közös gyakorlatra készül a Magyar Honvédség

2020. Február 17. 16:44, hétfő | Helyi

Megint a vétlen...

Szabálytalan előzés okozta azt a szörnyű balesetet Csót és Pápateszér között, amelyben két személy vesztette életét.