Városlista
2019. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2011. Június 09. 10:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Császárné Elek Veronika r. őrgy. Pápai R

Ítélet a gyermekeket elütő autósok ügyében

Ítélet a gyermekeket elütő autósok ügyében

Két régebbi közlekedési baleset ügyében is a napokban hozott döntést a bíróság. Az egyik eset Csóton történt, ahol egy, az iskolabuszról leszálló gyermeket ütöttek el, a másikban egy ittas nő tolatás közben sodort el egy kislányt.

Az egyik esemény 2009. októberében borzolta a kedélyeket, amikor is egy pápai férfi az általa vezetett személygépkocsival Gic belterületén haladva - a megengedett sebességet túllépve - elütött egy iskolabuszról leszálló és az úttesten áthaladni szándékozó gyermeket. A kisfiú a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. A gépjármű vezetőjét halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 3 hónap letöltendő fogházbüntetésre és 408.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére ítélte jogerősen a Veszprém Megyei Bíróság, valamint 5 évre eltiltotta a járművezetéstől is.

A másik eset a közelmúltban, 2011. május elején történt a pápai TESCO áruház parkolójában. A szeszesitaltól befolyásolt helybéli fiatal nő az édesanyja autójával végzett hátramenet során elsodort egy gyalogos kislányt, valamint még két várakozó gépkocsit is megrongált. Szerencsére ez esetben a gyermek „csak” könnyebb sérüléseket szenvedett. Ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétsége miatt a nőt a Pápai Városi Bíróság jogerősen 100.000 Ft pénzbírsággal sújtotta és másfél évre eltiltotta a járművezetéstől, továbbá a hölgy köteles közel 31.000 Ft eljárási költség megfizetésére is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 14. 15:12, hétfő | Helyi

Pályaorientációs nap Pápán

A rendőri szakmát is bemutatták az érdeklődőknek.

2019. Október 14. 11:16, hétfő | Helyi

Marton Sándor: Az eredményekből látszik, hogy van igény egy pártoktól független, harmadik útra

A tegnapi önkormányzati választáson 5,53 %-ot elérő független jelölt szerint olyanokat tudott megszólítani, akik mindkét pártpolitikust elutasítják.

2019. Október 14. 07:57, hétfő | Helyi

Kovács Zoltán: Pápa fényes jövő előtt áll

Az országgyűlési képviselő szerint felhőtlenül örülhetnek az eredmények miatt.

2019. Október 14. 06:45, hétfő | Helyi

10-ből 9 választókerületet megnyert a Fidesz Pápán

Míg a polgármesterjelöltek között a vártnál szorosabb csata alakult ki a vasárnapi választáson, addig az egyéni választókerületekben markáns a Fidesz fölénye.