Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Augusztus 07. 09:37, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ismét zárva tartanak a házi- és gyermekorvosi rendelők Pápán

Ismét zárva tartanak a házi- és gyermekorvosi rendelők Pápán

Ujváry Hajnalka, az Egészségügyi Alapellátási Intézet vezetője kéri a lakosság együttműködését, mert a járványt csak közös erővel lehet megfékezni.

Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete tájékoztatása:

Az elmúlt napokokban a városban halmozódó Covid-19 pozitiv esetek száma és az egészségügyi alapellátást érintő események miatt átmenetileg az alábbi intézkedések bevezetését kezdeményeztem:
1. A háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelők ismételten zárva lesznek.
Az intézkedés oka, hogy meg kell akadályoznunk, hogy a rendelőkben egyszerre több beteg legyen egyidejűleg, valamint csak azok a személyek tartózkodhassanak ott, akiknek időpontot adtak

2. Betegek részéről is kötelező a maszk viselés és kézfertőtlenítés a rendelőbe lépéskor. Az egészségügyi intézmények területére az ott dolgozók védelme érdekében is, csak maszkban léphetnek be (egészségesek is) és a rendelőbe lépéskor kötelező a kézfertőtlenítés. (dolgozók biztosítják)

3. A beteg ellátás nem szünetelhet, a betegek részéről viszont szükséges az együttműködés. Célunk, hogy a fertőzés terjedését megakadályozzuk. A gyanús / fertőző eseteket a dolgozók és. a többi rendelőben megjelenő beteg érdekében is megfelelően kell kezelni.

4. A védőnői tanácsadókban az eddigieknek megfelelően lehet belépni. (időpont, maszk) A váróba kihelyezett automata kézfertőtlenítők használatát kérjük!

5. A védőnői családlátogatások átmenetileg felfüggesztésre kerülnek.
(egyedi esetben - pl: koraszülött, veszélyezetetett gondozott - védőnői egyeztetés alapján a látogatás az elrendelt védőfelszerelés használata mellett megtartható,
A tanácsadások egyelőre továbbra is megtartásra kerülnek.

Kérjük a lakosság együttműködését. Az elhallgatott információk miatt a dolgozók egészségét vagy karanténba kerülését veszélyeztetjük. A járvány megállításán sok szakember dolgozik, de kell hozzá az Önök együttműködése is.

Tudjuk, hogy a telefonos időpontkérés néhány helyen nehézkes. Kérjük, hogy többször próbálkozzanak, a vonalak nagyon terheltek, a dolgozók viszont ott vannak. Folyamatosan fogadják a hivásokat. A veszélyhelyzet során kihirdetett e-mail címek továbbra is élnek, ezek is használhatók

Ezen korlátozó intézkedések átmeneti jelleggel kerültek bevezetésre, a kialakult helyzetre tekintettel. Kérjük a türelmet és megértést!

Ujváry Hajnalka
intézményvezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.