Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Október 13. 09:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu, Pápai Rk.

Ismét önvédelmi tanfolyam Pápán

Ismét önvédelmi tanfolyam Pápán

A Pápa Rendőrkapitányság áldozatvédelmi tájékoztatóval képviseltette magát a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület által hölgyek számára szervezett önvédelmi tanfolyamon.

A 2016 májusában útnak indított kezdeményezés sikerére való tekintettel a szervezők 2016. október 11-én 18 órától újra önvédelmi tanfolyamra hívták az érdeklődő hölgyeket. A pápai Türr István Gimnázium tornatermében összegyűlt jelentkezőket Pintér Péter, az egyesület vezetője köszöntette, majd Véghné Vadas Mercedes rendőr őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság vizsgálója életszerű példákon keresztül mutatta be a jogos önvédelmi helyzetet, valamint tájékoztatást adott a jogos önvédelem jogszabályi hátteréről is.Császárné Elek Veronika rendőr alezredes megelőzési előadó az áldozattá válást elősegítő élethelyzeteket, körülményeket és helyszíneket mutatta be, valamint rendőrségi tanácsokkal szolgált az áldozattá válás megelőzése érdekében. Ezt követően a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök, valamint a közterületen is magunknál tartható önvédelmi tárgyak körét vázolta fel. A foglalkozás további részében az önvédelmi fogások gyakorlása következett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.