Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Augusztus 06. 14:17, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Ismét lecsaptak az ál E-ON alkalmazottak

Ismét lecsaptak az ál E-ON alkalmazottak

110.000 forintját és 300.000 Ft értékű OTP takarékbetétkönyvét lopták el július 31-én ismeretlenek egy borsosgyőri idős házaspárnak, akik gyanútlanul beengedték házukba a magukat E-ON alkalmazottaknak kiadó két férfit.

A trükkös lopás egy telefonhívással kezdődött, amelynek alkalmával egy férfi arra kérte a 82 éves asszonyt, hogy legyen otthon, mert rövid időn belül az E-ON munkatársai érkeznek hozzá villanyóra csere miatt. Hamarosan csengetett is egy fiatalember, aki azt állította, hogy a villanyórát jött ellenőrizni. Azt ugyan ki nem nyitotta, ám úgy csinált, mintha írna valamit. Ezt követően a lakás konnektorait is meg kívánta tekinteni, így a gyanútlan hölgy beinvitálta a házba. A férfi aztán előállt a jól bevált „szöveggel”: Visszajár pénz az áramszolgáltatótól, de nála csak 20.000 Ft-os címlet van, ezért kér vissza 10.000 Ft-ot. A hölgy az álvillanyóra leolvasó szeme láttára elővette a szobai szekrénysorból a megtakarított pénzét, amit két desszertes dobozban tartott. Az egyikből kivett egy tízezrest, majd átadta a férfinek, aki szakadtnak találta a bankjegyet, így kért egy másikat. A néni eleget tett a kérésnek, ám ekkor az elkövetőnek eszébe jutott, hogy még a fürdőben levő bojlert is meg kell nézni. Ehhez már kollégája segítségét kérte telefonon. A csengő pár perc múlva megszólalt, a néni pedig a kapunyitás idejére magára hagyta látogatóját a lakásban. Az újonnan érkező személy bement a fürdőszobába, mialatt társa újfent felügyelet nélkül maradt a házban. Aztán anélkül, hogy a „szakemberek” bármiféle munkát végeztek volna, hirtelen távoztak, a szobába visszatérő asszony pedig meglepetten tapasztalta, hogy eltűntek a pénzes dobozai.

Az ismeretlen tolvajok ellen lopás miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

Fotó: infogyor.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.