Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 19. 10:40, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ismét lakott területen járt a medve Miskolcon

Ismét lakott területen járt a medve Miskolcon

A vasárnap hajnali észlelés után hétfőn, a kora reggeli órákban is látták a Miskolcra bekóborló medvét a lyukóvölgyi térségben - közölte az önkormányzat sajtóosztálya az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az önkormányzati rendészet munkatársai három polgárőrszervezettel vasárnap estig, majd hétfő hajnalban ismét járőröztek a térségben, ám idáig nem akadtak az állat nyomára, miközben két ember újra látta.

Hétfőn, a hajnali órákban az Őzugró utca egy elhagyott telkén látták a medvét, majd később a Nagycsászár dűlő egyik telektulajdonosát gyümölcsszedés zavarta meg az állat. A tulajdonos - elmondása szerint - alig tudott az autójába beugrani, hogy értesítse a rendőrséget.

A rendészet mezőőrei továbbra is járják majd a lyukói területeket, és lovas polgárőrök is érkeznek Miskolcra.

A önkormányzat közleménye szerint egyértelmű, hogy a medve Lyukóvölgy területén kóborol, így kérik az ott élőket, hogy ha látják, ne próbálják megközelíteni.

Amennyiben medvét észlelnek vagy medvenyomokat látnak, jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon.

Fotó: illusztráció

Címkék: medve, miskolc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.