Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2021. Február 18. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ismerőse adataival élt vissza a nő, a pápai bíróság elítélte

Ismerőse adataival élt vissza a nő, a pápai bíróság elítélte

Visszaélt ismerőse adataival egy nő, akit a bíróság két év próbára bocsátott csalás és folytatólagosan elkövetett személyes adattal való visszaélés vétsége miatt.

Meglehetősen régen elkövetett bűncselekményt tárgyalt előbb a pápai bíróság, majd a törvényszék: a rokkantnyugdíjas L. Elvira családja három hétre befogadta még 2014 elején egyik hölgyismerősüket, aki távozása után véletlenül a házban hagyta a személyazonosító iratait - írja a Veol.hu. Ezt használta ki a 44 éves háziasszony, aki alkalmi lakótársuk adatait diktálta be, amikor telefonon szerződést kötött az egyik internetszolgáltatóval. Három beltéri egységet a saját lakásába szereltetett be, majd később a szomszédos lakásba is rendelt két ugyanilyen egységet.

Mivel a vádlott egy fillért sem fizetett a szolgáltatásért, a cég 2015 májusában megszüntette a szerződést számlatartozás miatt, majd feljelentést tett, mivel az egyik beltéri egység sem volt már a lakásokban. A szolgáltató kára meghaladta a 135 ezer forintot. L. Elvira tagadta a bűncselekmény elkövetését, viszont a sértett felismerte a vádlott hangját, amikor kikérte a hangszerződést a szolgáltatótól.

A törvényszék helybenhagyta a pápai bíróság döntését, ahol 135 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendeltek el a nővel szemben.

Címkék: ítélet, bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 16:08, csütörtök | Helyi

Pápán is megemlékeztek a kommunista diktatúrák áldozatairól

A kommunizmus fekete könyve - becslések és levéltári kutatások alapján - körülbelül 100 millióra teszi a kommunizmus áldozatainak számát az egész világon.

2021. Február 25. 11:59, csütörtök | Helyi

Illegális hulladéklerakók felszámolására nyert el pályázati forrást a Városgondnokság

Mintegy 150 köbméter hulladék elszállítását tudja elvégezni az önkormányzati társaság, az elnyert 2 millió forintból.

2021. Február 25. 09:18, csütörtök | Helyi

Irattartót lopott a pápai nő, benne több tízezer forinttal

A pápai rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a helyi lakost.

2021. Február 24. 19:45, szerda | Helyi

Pápán készülnek a Budavári Palota Szent István-termének gyönyörű fa berendezési tárgyai, burkolóelemei

Augusztus 20-ától lehet megtekinteni a tervek szerint a Budavári Palota elsőként rekonstruált, díszes történelmi szobáját, a Szent István-termet.