Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Február 18. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ismerőse adataival élt vissza a nő, a pápai bíróság elítélte

Ismerőse adataival élt vissza a nő, a pápai bíróság elítélte

Visszaélt ismerőse adataival egy nő, akit a bíróság két év próbára bocsátott csalás és folytatólagosan elkövetett személyes adattal való visszaélés vétsége miatt.

Meglehetősen régen elkövetett bűncselekményt tárgyalt előbb a pápai bíróság, majd a törvényszék: a rokkantnyugdíjas L. Elvira családja három hétre befogadta még 2014 elején egyik hölgyismerősüket, aki távozása után véletlenül a házban hagyta a személyazonosító iratait - írja a Veol.hu. Ezt használta ki a 44 éves háziasszony, aki alkalmi lakótársuk adatait diktálta be, amikor telefonon szerződést kötött az egyik internetszolgáltatóval. Három beltéri egységet a saját lakásába szereltetett be, majd később a szomszédos lakásba is rendelt két ugyanilyen egységet.

Mivel a vádlott egy fillért sem fizetett a szolgáltatásért, a cég 2015 májusában megszüntette a szerződést számlatartozás miatt, majd feljelentést tett, mivel az egyik beltéri egység sem volt már a lakásokban. A szolgáltató kára meghaladta a 135 ezer forintot. L. Elvira tagadta a bűncselekmény elkövetését, viszont a sértett felismerte a vádlott hangját, amikor kikérte a hangszerződést a szolgáltatótól.

A törvényszék helybenhagyta a pápai bíróság döntését, ahol 135 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendeltek el a nővel szemben.

Címkék: ítélet, bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.