Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Május 04. 10:44, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Iskolás csoportok a légibázison

Iskolás csoportok a légibázison

16 pápai vagy Pápa környéki iskola csaknem 500 tanulója vesz részt az Iskolák Napján, az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

Az eseményen készült képgalériánkat ITT TALÁLJA!

Két év kényszerű kihagyás után tudták ismét megtartani a nagy népszerűségnek örvendő rendezvényt, amelyen kutyás bemutatót, valamint a légibázis technikai eszközparkjának egy részét felvonultató statikus kiállítást tekinthettek meg a tanulók, akik egyes gépekbe be is ülhettek. Természetesen a repülőtér leglátványosabb darabját, a C-17-es szállítógépet is szemügyre vehették a csoporttagok, fel is szállhattak a gép rakterében, illetve a pilótafülkébe is bepillantást nyerhettek.

Turzó Lajos, a Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese elmondta, 2004-ben a sorkötelezettség megszűnésével elveszett a napi kapcsolat a haderő és a civil társadalom között, így a társadalom nem rendelkezik kellő információval a Magyar Honvédség feladatrendszeréről. Mára azonban egyre többen látják úgy, hogy a Magyar Honvédség képes és kész tenni a magyar emberekért akár külföldi missziókban, akár járványhelyzetben, vagy a jelenlegi külpolitikai viszonyok között.

- Ha ezek a fiatalok megtalálják a helyüket ebben a rendszerben, vagy egyszerűen csak érteni fogják a honvédelmet, akkor nagyot léptünk előre. A biztonság megteremtése az ország feladata, és ha ennek jelentőségét képesek vagyunk megértetni a társadalommal, a fiatalokkal, akkor beszélhetünk egy erős, jól szervezett nemzetről. Azt kell megértetni a fiatalokkal, hogy ők a legfontosabbak, és ha ezt megértik, akkor tudják meg mi az, hogy haza. Magyarnak lenni lehetőség, ugyanakkor felelősség is. Magyarországot csak mi építhetjük igazán, a fiataljainkat csak mi nevelhetjük hazaszeretetre - fogalmazott az alezredes.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.