Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Szeptember 08. 09:17, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Iskolarendőr foglalkozás a katolikus iskolában

Iskolarendőr foglalkozás a katolikus iskolában

Első osztályosoknak tartott közlekedési foglalkozást a Szent István Római Katolikus Általános Iskola rendőre Pápán.

Császárné Elek Veronika c. r. alezredes iskolarendőr 2017. szeptember 6-án délelőtt a Szent István Római Katolikus Általános Iskola első osztályosait kereste fel, akikkel az alapvető gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályiról beszélgetett. Valamennyi kisdiák számára átadta az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által biztosított „Iskolás lettem” című közlekedési foglalkoztató füzetet, amelynek első feladatát közösen oldotta meg a gyermekekkel. A tanulók a játékos foglalkozás alatt hasznos közlekedési ismeretekkel gazdagodtak. Megtudták, hogy rollerrel, görkorcsolyával és gördeszkával közlekedve is gyalogosnak minősülnek, így elsősorban a járdát vehetik igénybe, valamint megtanulták azt is, hogy az úttesten történő átkelés előtt mindig körül kell nézniük.

Mivel a gyermekek nagy része autóval és autóbusszal érkezett az iskolába, ezért szóba kerültek az utasokra vonatkozó szabályok is, különös tekintettel a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer használatának fontosságára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.