Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2017. Április 27. 14:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Iskolák Napja a Bázisrepülőtéren

Iskolák Napja a Bázisrepülőtéren

Évente két alkalommal lát vendégül iskolás és óvodás csoportokat a bázis, hogy megismerkedhessenek a katonák munkájával.

A mai napon mintegy 500 iskolás és óvodás gyermeket látott vendégül a bázis. A legnagyobb látványosság természetesen az egyik C-17-es szállítógép volt, de nagy népszerűségnek örvendett a már nem használható, de szépen felújított Mi-24-es harci helikopter is. Kézi fegyvereket is kezükbe foghattak a gyermekek, de felülhettek például a reptér tűzoltóautójára is. A napot kutyás bemutató is színesítette.

Gangler László ezredes elmondta, a honvédelem össznemzeti ügy, az nemcsak a katonák dolga, éppen itt az ideje, hogy a fiatalok megismerjék a katonák munkáját. - Amikor nyilvánossá tesszük az időpontokat, Pécstől Szombathelyig nagyon sok helyről jelzik, hogy szeretnének eljönni. Fontos nekünk is, hogy a vendégül látott gyermekek élményekkel gazdagodva térhetnek haza, egyfajta szimpátiát válthatunk így ki a családban, s talán egy kicsit kevésbé lesz zavaró, ha hangosabbak vagyunk egy-egy gyakorlat alkalmával - mondta el a Bázisrepülőtér parancsnoka.

Gangler László hozzátette, annak sem kell bánkódnia, aki ezúttal nem tudott ott lenni a bázison, hiszen a virtuális térben bárki találkozhat a Bazisrepülőtérrel és az ott szolgáló katonákkala nemrégiben elindult instagram oldalon.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 16:43, vasárnap | Helyi

Folklór Majális az Erzsébet ligetben

Néptánccal és gyermekprogramokkal várta a pápaiakat a nyugdíjas egyesület.

2024. Május 26. 08:51, vasárnap | Helyi

A levegőből találtak rá az idős eltűntre a Bakonyban

Igazi összefogás eredményeként találták meg azt a dudari hölgyet, akit családja kétségbeesetten keresett szombaton délután.

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.