Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2017. Április 27. 14:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Iskolák Napja a Bázisrepülőtéren

Iskolák Napja a Bázisrepülőtéren

Évente két alkalommal lát vendégül iskolás és óvodás csoportokat a bázis, hogy megismerkedhessenek a katonák munkájával.

A mai napon mintegy 500 iskolás és óvodás gyermeket látott vendégül a bázis. A legnagyobb látványosság természetesen az egyik C-17-es szállítógép volt, de nagy népszerűségnek örvendett a már nem használható, de szépen felújított Mi-24-es harci helikopter is. Kézi fegyvereket is kezükbe foghattak a gyermekek, de felülhettek például a reptér tűzoltóautójára is. A napot kutyás bemutató is színesítette.

Gangler László ezredes elmondta, a honvédelem össznemzeti ügy, az nemcsak a katonák dolga, éppen itt az ideje, hogy a fiatalok megismerjék a katonák munkáját. - Amikor nyilvánossá tesszük az időpontokat, Pécstől Szombathelyig nagyon sok helyről jelzik, hogy szeretnének eljönni. Fontos nekünk is, hogy a vendégül látott gyermekek élményekkel gazdagodva térhetnek haza, egyfajta szimpátiát válthatunk így ki a családban, s talán egy kicsit kevésbé lesz zavaró, ha hangosabbak vagyunk egy-egy gyakorlat alkalmával - mondta el a Bázisrepülőtér parancsnoka.

Gangler László hozzátette, annak sem kell bánkódnia, aki ezúttal nem tudott ott lenni a bázison, hiszen a virtuális térben bárki találkozhat a Bazisrepülőtérrel és az ott szolgáló katonákkala nemrégiben elindult instagram oldalon.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:44, vasárnap | Helyi

Amerikai légi utántöltő gép érkezett Pápára

Közös kiképzésen vett részt az Ohio Légi Nemzeti Gárda Légi 121. Utántöltő Ezred és a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér KC-135 Stratotanker repülőgép személyzete.

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.