Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Október 13. 11:45, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Iparjogvédelmi jogok megsértésének vétségével vádolja az ügyészség az egyik pápai kínai áruház vezetőjét

Iparjogvédelmi jogok megsértésének vétségével vádolja az ügyészség az egyik pápai kínai áruház vezetőjét

A Pápai Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétségével vádolja az egyik helybeli áruházat üzemeltető cég kínai állampolgárságú vezetőjét olyan termékek árusítása miatt, amelyeken védjegyoltalom alatt álló védjegyre emlékeztető jelzés szerepelt.

A vádirat szerint az elkövető 2021 nyarán tíz pár olyan szandált kínált eladásra az áruházban, melyeken egy oltalom alatt álló védjegyre megtévesztésig hasonlító megjelölés szerepelt, anélkül, hogy ehhez a jogtulajdonos cég a hozzájárulását adta volna. A tíz pár lábbelit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága lefoglalta. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban a vádlott próbára bocsátására tett indítványt. A hamis márkajelzéssel ellátott szandálokat ügyészségi indítványra a Veszprémi Járásbíróság korábban már elkobozta.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék