Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 14. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Interneten is intézhető az útlevél pótlása

Interneten is intézhető az útlevél pótlása

Az útlevél pótlásával bővült az interneten keresztül intézhető ügyek száma, majd 2014 végéig további informatikai fejlesztéseket valósít meg az Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, melyek növelhetik a közigazgatási munka hatékonyságát.

Vetési Iván, a hivatal elnöke közölte, hogy az erkölcsi bizonyítvánnyal, a gépjármű- és egyes személyi okmányok pótlásával kapcsolatos ügyek mellett már az elavult, megsemmisült vagy ellopott útlevelek pótlását is lehet interneten intézni. A webes ügysegéden keresztül a 2013. január elseje után kiállított útlevél pótlását lehet kérni. Az okmányt változatlan adattartalommal, 20 napon belül, a személyes ügyintézésért azonos díjjal adják ki. Az eljárási illeték ugyancsak fizethető interneten keresztül. A bankkártyás fizetést mostanáig az ügyfelek 31%-a, a banki átutalást 69% választotta. Online módon, nyomon követhető, hol tart éppen az ügyintézés, ami tehermentesíti az ügyintézőket, így kevesebben fognak telefonon érdeklődni a dolog állásáról.

Az elmúlt alig három hónap alatt 54 ezer lekérdezést regisztráltak. Növekszik a járműnyilvántartás minősége is, azaz kevesebb adatot rögzítenek, és gyorsabb a hozzáférés.

A KEKKH infrastruktúra fejlesztéséhez egymilliárd forintot rendelnek, amelyből további fejlesztések valósulhatnak meg, hogy növeljék a közigazgatási munka hatékonyságát. A KEKKH informatikai fejlesztése a kormányhivataloknak, a járási- és kerületi hivataloknak, a kormányablakoknak is segítségére lesz, valamint bővül a szerverek tárolókapacitása és sávszélessége-írja a TTG Hírlevele.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk