Városlista
2020. január 29, szerda - Adél

Hírek

2019. December 04. 14:01, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Intelligens gyalogátkelőhely lesz a Korona utcán

Intelligens gyalogátkelőhely lesz a Korona utcán

Az úgynevezett okos zebra felvillanó fényekkel jelzi a közeledő autósnak, ha gyalogos készül átkelni az úton.

Az útburkolatba mindkét menetirányból 4-4 darab LED fényforrást fognak elhelyezni, amelyek akkor villannak fel, amikor gyalogos közelíti meg a zebrát. A Korona és a Rozmaring utca kereszteződésénél lévő gyalogátkelőhely elhelyezkedése speciális megoldást igényel, a szokványos szenzoros érzékelés helyett kamerák fogják figyelni a gyalogosok érkezését.

Dr. Varga Balázs alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, a szóban forgó gyalogátkelőhelyen sajnálatos módon halálos gázolás is történt az elmúlt évben, de a nagymértékű autós forgalom is indokolja, hogy biztonságosabbá váljon az úton való átkelés. Felhívta a figyelmet arra, hogy a berendezés csak akkor segíti a közlekedőket, ha ők is megfelelő intelligenciával rendelkeznek.

Dr. Vörös Ibolya, a térség önkormányzati képviselője üdvözölte a közlekedésbiztonsági beruházást. Mint mondta, nagy mértékben megnövekedett a forgalom a belső elkerülőnek is nevezett Korona utcán, ez pedig leginkább a gyalogosokat veszélyezteti. A képviselő bízik abban, hogy az okos zebra nagyobb odafigyelésre ösztönzi majd az autósokat.

Unger Tamás alpolgármestertől megtudtuk, hogy a gyalogátkelőhely közlekedésbiztonsági fejlesztése egy pályázatnak köszönhetően valósulhat meg. - Az önkormányzat számára kiemelten fontos a közlekedésbiztonság javítása a városban. Az elmúlt években számos új gyalogátkelőhelyetalakítottunk ki, de tervezzük ezen felül további zebrák megépítését is – mondta az alpolgármester hozzátéve, ez lesz az első okos zebra Pápán, ami utat is mutat, hogy a jövőben hogyan kellene a gyalogátkelőhelyeket kialakítani.
A beruházás pályázati és önkormányzati forrásból valósul meg, várhatóan 2020 tavaszán.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 14:29, kedd | Helyi

Elektromos autót kapott a pápai kórház

Sürgősségi vérkészítmények szállítására, telephelyek közötti ügyintézésre és szakemberek utaztatására használják majd az új e-Golfot, amelyet az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kapott az intézmény.

2020. Január 28. 08:51, kedd | Helyi

Emléktábla őrzi a Pápáról elhurcolt zsidók emlékét

Emlékünnepséget szerveztek a Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából a Kossuth utca és a Rákóczi utca kereszteződésében. A megemlékezés egyúttal lezárta a Holokauszt Pápai Áldozatainak emlékévét.

2020. Január 27. 15:42, hétfő | Helyi

Parkolóban verekedett Pápán

Egy 20 éves zirci fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

2020. Január 27. 11:14, hétfő | Helyi

Kevesebb mint 4 millióért vehet egy MiG-21-est!

Az ország legnagyobb online használt jármű piacán található hirdetés szerint 3,85 millió forintért bárki vásárolhat magának egy veterán vadászgépet.