Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2019. December 04. 14:01, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Intelligens gyalogátkelőhely lesz a Korona utcán

Intelligens gyalogátkelőhely lesz a Korona utcán

Az úgynevezett okos zebra felvillanó fényekkel jelzi a közeledő autósnak, ha gyalogos készül átkelni az úton.

Az útburkolatba mindkét menetirányból 4-4 darab LED fényforrást fognak elhelyezni, amelyek akkor villannak fel, amikor gyalogos közelíti meg a zebrát. A Korona és a Rozmaring utca kereszteződésénél lévő gyalogátkelőhely elhelyezkedése speciális megoldást igényel, a szokványos szenzoros érzékelés helyett kamerák fogják figyelni a gyalogosok érkezését.

Dr. Varga Balázs alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, a szóban forgó gyalogátkelőhelyen sajnálatos módon halálos gázolás is történt az elmúlt évben, de a nagymértékű autós forgalom is indokolja, hogy biztonságosabbá váljon az úton való átkelés. Felhívta a figyelmet arra, hogy a berendezés csak akkor segíti a közlekedőket, ha ők is megfelelő intelligenciával rendelkeznek.

Dr. Vörös Ibolya, a térség önkormányzati képviselője üdvözölte a közlekedésbiztonsági beruházást. Mint mondta, nagy mértékben megnövekedett a forgalom a belső elkerülőnek is nevezett Korona utcán, ez pedig leginkább a gyalogosokat veszélyezteti. A képviselő bízik abban, hogy az okos zebra nagyobb odafigyelésre ösztönzi majd az autósokat.

Unger Tamás alpolgármestertől megtudtuk, hogy a gyalogátkelőhely közlekedésbiztonsági fejlesztése egy pályázatnak köszönhetően valósulhat meg. - Az önkormányzat számára kiemelten fontos a közlekedésbiztonság javítása a városban. Az elmúlt években számos új gyalogátkelőhelyetalakítottunk ki, de tervezzük ezen felül további zebrák megépítését is – mondta az alpolgármester hozzátéve, ez lesz az első okos zebra Pápán, ami utat is mutat, hogy a jövőben hogyan kellene a gyalogátkelőhelyeket kialakítani.
A beruházás pályázati és önkormányzati forrásból valósul meg, várhatóan 2020 tavaszán.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 13:13, szerda | Helyi

Tapolcafőnél 6 illegális migránst és egy embercsempészt állítottak elő a rendőrök

Egy román állampolgár illegális migránsokat akart jogellenesen Ausztriába szállítani. A pápai rendőrök elfogták őket.

2020. Július 14. 09:05, kedd | Helyi

Ezek a csapatok lesznek a Perutz ellenfelei az NB III nyugati csoportjában

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elkészítette az NB III-as labdarúgó bajnokság 2020/2021-es idényének csoportbeosztásait. A 60 klub három 20 csapatos csoportban küzd meg egymással.

2020. Július 10. 14:05, péntek | Helyi

Csak az idei év végére lesz rend a Wesselényi utcában

Igaz, addigra teljes szélességében új burkolatot kap az úttest.

2020. Július 10. 10:00, péntek | Helyi

Táboros gyerekek jártak a Pápai Rendőrkapitányságon

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást tartottak.