Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Június 21. 12:24, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ingyenes nagykoncertekkel és több mint száz programmal jön Pápán a REND Fesztivál

Ingyenes nagykoncertekkel és több mint száz programmal jön Pápán a REND Fesztivál

Több ezer embert várnak városunkba július 1-3 között, jövő hétvégén, a Református Egyházi Napok Dunántúl Fesztiválra, amely mindenkit szívesen lát ingyenes programjain!

A REND Fesztivál részletes programfüzetét ITT találja!

Pápa városának és környékének lakosságát is nagy szeretettel várják a fesztivál valamennyi programjára, a REND Fesztivál ugyanis egy nyitott fesztivál, nemcsak a reformátusság ünnepe. - Nemcsak hagyományos egyházi alkalmokon vehetünk részt, hanem az istentiszteletek, áhitatok mellett lesznek kiállításmegnyitók, könyvbemutatók, író-olvasó találkozók és könnyűzenei koncertek is - mondta el Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

Olyan neves előadók ingyenes koncertjein szórakozhatunk, mint a Bagossy Brothers Company, vagy a 30Y, illetve az Alma Zenekar, a Neumann Trió, a Kaláka, továbbá a Quimbyből ismert Kiss Tibivel fellépő Aranyakkord.

Steinbach József hozzátette, a fesztivál az öröm köré szerveződik. - Hogyan és minek lehet örülni ebben az életben, ebben a világban? Erre keressük a választ a bibliában, de számos tekintélyes szakembert is meghívtunk, akik nemcsak teológiai, hanem művészeti, irodalmi, képzőművészeti, pszichológiai, embertani megközelítésből is körbejárják a témát - mondta el a püspök, aki mindenkit arra kért, hogy fogadják el a meghívást és vegyenek részt a fesztiválon.

Útlezárásokra kell számítani

Ifj. Márkus Mihály református esperes a pápaiak türelmét és megértését kérte, ugyanis a nagy létszámú vendégsereg, és a fesztivál megszervezése miatt útlezárásokra is készülnie kell a városlakóknak. Már pénteken lezárják a Március 15. téri parkolót. Szombaton reggel 9-től este 7-ig, vasárnap pedig reggel 8-tól délután 3-ig lezárják a Jókai utcát a Szalmavári utcától a Március 15. térig, továbbá a Tókert utcát az Ady sétányig. Ezen kívül a Széchenyi utca felől csak a Major utca, vagy a Zimmermann utca felé lehet majd elhajtani, illetőleg a Deák Ferenc utcát is lezárják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.