Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Július 08. 18:38, hétfő | PR

Így válasszunk anatómiai matracot ágyunkhoz

Így válasszunk anatómiai matracot ágyunkhoz

Mai rohanó világunkban, amikor egyre több embernek egyre kevesebb alvásra jut ideje, kiemelten fontos, hogy alvásunkat pihentetően, a számunkra tökéletes anatómiai matracon töltsük.

A tudatos, egészséges életmóddal és a változatos, egészséges táplálkozással napjainkban már sokan foglalkoznak, viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni az olyan dolgoktól, mint az alvás, és annak minősége - ugyanis az alvásnak nem csak a mennyisége, de a minősége is igen fontos.

Az egész napos fáradalmakat ideális esetben egy hosszú, pihentető alvás során heverjük ki. Igen ám, de ha mindezt olyan matracon tennénk, mely nem ideális számunkra, az rányomja bélyegét az alvás minőségére, ezáltal másnapi közérzetünkre, teljesítményünkre, lényegében az egész életminőségünkre. A nem komfortos matracon történő pihenés emellett fizikai problémákat is okozhat, megfájdulhat nyakunk, hátunk és a derekunk is.




A tökéletes matrac kiválasztása

A tökéletes anatómiai matrac minden ember esetében más és más. Függ testalkatunktól, súlyunktól, illetve attól is, hogy milyen pózban alszunk a leggyakrabban.

Míg egy ideig tartotta magát az elképzelés, hogy a kimondottan kemény matracok tesznek jót az emberi testnek, mostanra ez a tévhit már az orvosok által is cáfolásra került. Bár a matracválasztáshoz pár irányelvet meg lehet határozni, örökérvényű, mindenkire érvényes igazságok nincsenek.

A viszonylag nagyobb testsúllyal rendelkező embereknek lehet ideális választás a keményebb matrac, átlagos vagy kisebb súly esetén a félkemény ortopéd matracok ajánlottak. Szintén optimális választás a félkemény matrac akkor, ha az esetek többségében az oldalunkon alszunk, így a matrac a testrészeinknek megfelelő támaszt biztosít. Amennyiben viszont inkább a háton alvást preferáljuk, úgy a keményebb matracok jobb szolgálatot tehetnek.

Ami a matracok anyagát illeti, számos opció közül választhatunk itt is – kezdve a hagyományosabb szivacs, habszivacs matractól, a speciálisabb, gerincbarát- és bio-matracokig válogathatunk a bőséges kínálatból. Léteznek egyedi matracok derékfájásra, a hát- és derékproblémákkal küzdő emberek fájdalmait pedig leginkább félkemény matracokkal lehet leginkább enyhíteni. Ha gerincferdüléssel, vagy egyéb egészségügyi bántalommal rendelkezünk, érdemes szakértő segítségét kérni a gyógymatrac kiválasztásához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.