Városlista
2019. augusztus 26, hétfő - Izsó

Hírek

2019. Július 08. 18:38, hétfő | PR

Így válasszunk anatómiai matracot ágyunkhoz

Így válasszunk anatómiai matracot ágyunkhoz

Mai rohanó világunkban, amikor egyre több embernek egyre kevesebb alvásra jut ideje, kiemelten fontos, hogy alvásunkat pihentetően, a számunkra tökéletes anatómiai matracon töltsük.

A tudatos, egészséges életmóddal és a változatos, egészséges táplálkozással napjainkban már sokan foglalkoznak, viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni az olyan dolgoktól, mint az alvás, és annak minősége - ugyanis az alvásnak nem csak a mennyisége, de a minősége is igen fontos.

Az egész napos fáradalmakat ideális esetben egy hosszú, pihentető alvás során heverjük ki. Igen ám, de ha mindezt olyan matracon tennénk, mely nem ideális számunkra, az rányomja bélyegét az alvás minőségére, ezáltal másnapi közérzetünkre, teljesítményünkre, lényegében az egész életminőségünkre. A nem komfortos matracon történő pihenés emellett fizikai problémákat is okozhat, megfájdulhat nyakunk, hátunk és a derekunk is.
A tökéletes matrac kiválasztása

A tökéletes anatómiai matrac minden ember esetében más és más. Függ testalkatunktól, súlyunktól, illetve attól is, hogy milyen pózban alszunk a leggyakrabban.

Míg egy ideig tartotta magát az elképzelés, hogy a kimondottan kemény matracok tesznek jót az emberi testnek, mostanra ez a tévhit már az orvosok által is cáfolásra került. Bár a matracválasztáshoz pár irányelvet meg lehet határozni, örökérvényű, mindenkire érvényes igazságok nincsenek.

A viszonylag nagyobb testsúllyal rendelkező embereknek lehet ideális választás a keményebb matrac, átlagos vagy kisebb súly esetén a félkemény ortopéd matracok ajánlottak. Szintén optimális választás a félkemény matrac akkor, ha az esetek többségében az oldalunkon alszunk, így a matrac a testrészeinknek megfelelő támaszt biztosít. Amennyiben viszont inkább a háton alvást preferáljuk, úgy a keményebb matracok jobb szolgálatot tehetnek.

Ami a matracok anyagát illeti, számos opció közül választhatunk itt is – kezdve a hagyományosabb szivacs, habszivacs matractól, a speciálisabb, gerincbarát- és bio-matracokig válogathatunk a bőséges kínálatból. Léteznek egyedi matracok derékfájásra, a hát- és derékproblémákkal küzdő emberek fájdalmait pedig leginkább félkemény matracokkal lehet leginkább enyhíteni. Ha gerincferdüléssel, vagy egyéb egészségügyi bántalommal rendelkezünk, érdemes szakértő segítségét kérni a gyógymatrac kiválasztásához.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 16. 13:03, péntek | PR

A Randi szoftverként letölthető kereskedési felületéről

A Random Capital Randi nevű szoftverként letölthető kereskedési felületét az a célkitűzés hívta életre, hogy a kliensek számára lehetővé tegye a tőkepiacokon való kereskedés legegyszerűbb és leggyorsabb módját.

2019. Augusztus 16. 13:00, péntek | PR

Érdemes-e házilag kerítést építeni?

Az otthonunk körül mindig találunk tennivalót, szerelni valót, barkácsolni valót.

2019. Augusztus 16. 12:58, péntek | PR

Hogyan turbózzuk fel a hálószobát?

Mikor az ember új helyen éjszakázik, nagyon jó szolgálatot tehet egy kis extra fény. Sőt, a legjobb, ha még nem is nekünk kell ezt szolgáltatni, hanem csak egy mozdulat, és már látunk is.