Városlista
2020. január 25, szombat - Pál

Hírek

2019. Július 08. 18:38, hétfő | PR

Így válasszunk anatómiai matracot ágyunkhoz

Így válasszunk anatómiai matracot ágyunkhoz

Mai rohanó világunkban, amikor egyre több embernek egyre kevesebb alvásra jut ideje, kiemelten fontos, hogy alvásunkat pihentetően, a számunkra tökéletes anatómiai matracon töltsük.

A tudatos, egészséges életmóddal és a változatos, egészséges táplálkozással napjainkban már sokan foglalkoznak, viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni az olyan dolgoktól, mint az alvás, és annak minősége - ugyanis az alvásnak nem csak a mennyisége, de a minősége is igen fontos.

Az egész napos fáradalmakat ideális esetben egy hosszú, pihentető alvás során heverjük ki. Igen ám, de ha mindezt olyan matracon tennénk, mely nem ideális számunkra, az rányomja bélyegét az alvás minőségére, ezáltal másnapi közérzetünkre, teljesítményünkre, lényegében az egész életminőségünkre. A nem komfortos matracon történő pihenés emellett fizikai problémákat is okozhat, megfájdulhat nyakunk, hátunk és a derekunk is.
A tökéletes matrac kiválasztása

A tökéletes anatómiai matrac minden ember esetében más és más. Függ testalkatunktól, súlyunktól, illetve attól is, hogy milyen pózban alszunk a leggyakrabban.

Míg egy ideig tartotta magát az elképzelés, hogy a kimondottan kemény matracok tesznek jót az emberi testnek, mostanra ez a tévhit már az orvosok által is cáfolásra került. Bár a matracválasztáshoz pár irányelvet meg lehet határozni, örökérvényű, mindenkire érvényes igazságok nincsenek.

A viszonylag nagyobb testsúllyal rendelkező embereknek lehet ideális választás a keményebb matrac, átlagos vagy kisebb súly esetén a félkemény ortopéd matracok ajánlottak. Szintén optimális választás a félkemény matrac akkor, ha az esetek többségében az oldalunkon alszunk, így a matrac a testrészeinknek megfelelő támaszt biztosít. Amennyiben viszont inkább a háton alvást preferáljuk, úgy a keményebb matracok jobb szolgálatot tehetnek.

Ami a matracok anyagát illeti, számos opció közül választhatunk itt is – kezdve a hagyományosabb szivacs, habszivacs matractól, a speciálisabb, gerincbarát- és bio-matracokig válogathatunk a bőséges kínálatból. Léteznek egyedi matracok derékfájásra, a hát- és derékproblémákkal küzdő emberek fájdalmait pedig leginkább félkemény matracokkal lehet leginkább enyhíteni. Ha gerincferdüléssel, vagy egyéb egészségügyi bántalommal rendelkezünk, érdemes szakértő segítségét kérni a gyógymatrac kiválasztásához.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 15:07, péntek | PR

Újévi fogadalmak: Hogyan olvassunk több könyvet idén?

Olvasni ismét divatos elfoglaltság, ami nagy öröm lehet számodra is, hiszen egy jó könyvvel a kezedben megszűnik a világ, és egy új nyílhat meg előtted.

2020. Január 18. 09:31, szombat | PR

12 érdekes sport tény a nagyvilágból

Azok a személyek, akik szeretik a sportot, bizonyára nem csak a meccseket és egy-egy bajnokságot szeretnek végig izgulni, ha a sporttal kapcsolatos tényeket is szeretik olvasgatni.

2020. Január 07. 20:26, kedd | PR

Mennyi az annyi? - A nagy kazán választás

Ha melegre gondolunk, elsőként jut eszünkbe a gázbojler. Amennyiben pedig költséghatékony vagy környezetbarát megoldásra gondolunk, felkerül a listánkra az elektromos bojler és a hőszivattyú is.

2020. Január 07. 20:25, kedd | PR

Szőrmével a téli hideg ellen

A téli évszakok nem csak a környezet, hanem az öltözködésünk szempontjából is szürkébbek.