Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Október 05. 09:33, szerda | Külföld

Így titkosíthatja a Messenger beszélgetést

Így titkosíthatja a Messenger beszélgetést

A Facebook nyáron kezdte el a titkosítás bevezetését, és most jelentették, hogy mára minden felhasználónak elérhetővé tették. Kézzel kell/lehet kapcsolgatni. A kormányzati szervek sem tudják lehallgatni!

A végpont-végpont közti titkosításnak köszönhetően közel lehetetlen lesz lehallgatni a messengeres kommunikációt. Ez azt jelenti, hogy még a kormányzati szervek sem tudnak beleolvasni az üzenetekbe - írja a hvg.hu.

A titkosítást emberenként lehet aktiválni. Ehhez az adott beszélgetésen belül meg kell érinteni a fejlécben iPhone-on a beszélgetőpartnerünk nevét vagy Androidon az (i) gombot, majd az így előhozott menüben kiválasztani a Titkos beszélgetés pontot. Ezután egy külön beszélgetési ablak nyílik az illetővel, az ebben zajló kommunikáció lesz titkosított. A titkos beszélgetésekben szinte minden ugyanúgy működik, mint a hagyományos üzenetváltások során: szöveget, képet és matricákat is lehet küldeni, de videók és animált gifek küldésére nincs lehetőség.

A titkosítás bekapcsolására csak akkor van mód, ha mindkét résztvevő a Messenger legfrissebb verzióját használja. Fontos, hogy a titkos beszélgetést csak arról az eszközről lehet látni, ahol elindítja az ember: tehát a telefonunkról indított titkos beszélgetés egyáltalán nem lesz látható a táblagépünkön, hiába fut azon is a Messenger.

Címkék: messenger, titkosítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.