Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2016. Július 06. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hz (Sz.Zs.), kisalfold.hu

Így száguldozott a buszsofőr a 83-ason

Így száguldozott a buszsofőr a 83-ason

A kisalföldnek számolt be egyik olvasója az esetről. A szemtanú szerint az ÉNYKK sofőre a harmincas táblánál állt neki megelőzni a kocsisort, melyet több autós is sérelmezett - videó.

A beszámoló szerint a 83-as úton Győrszemerén útfelújítási munkák folynak, az utat a falu teljes hosszában felmarták és az út mellett 30-as táblák sorakoznak.

"A faluból kifelé (Győr irányába) még lakott területen és a 30-as tábla hatályán belül az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. egyik busza kielőzte a kocsisort, több autót egyszerre, majd mögénk sorolt be. Már ez a mutatvány is félelmetes volt a tükörből nézve, de utána tolt le minket az útról, extrém közel jött mögöttünk. Minket is kielőzött, majd ugyanezt folytatta az előttünk haladó Astrával, akinek az egyetlen "bűne" az volt hogy betartotta a faluban a 30-at (ő vezette a sort). Aztán kielőzte az Astrát is, olyan helyen ahol személyautóval nem biztos hogy megpróbáltam volna, majd bemutatott egy büntetőfékezést, kb. 30-40 km/h-ra fékezett. Egy hivatásos sofőr, egy soktonnás busszal, egy személyautó ellen. A buszt kb. 5 km múlva értük be az első lámpánál. A videó végén előző Volvós is a busz után eredt, gyanítom őt is hasonlóan veszélyes módon előzte meg mint minket" - számolt be az úton tapasztalt eseményekről a kisalfold.hu olvasója.

Az esetről videó is készült, melyen látszik egy veszélyes előzés, melyet követően a megelőzött autó utasa kérdőre próbálja vonni a busz vezetőjét, aki továbbhajtott.

A portál megkereste a volán társaságot is, ahol közölték: az autóbuszvezetőt a társaság meghallgatta. A sofőr részben elismerte, hogy "feladata ellátásakor nem a lehető legkörültekintőbben járt el" - derült ki a volán válaszából.

A sofőr elmondása szerint a közlekedőket vezetésével nem veszélyeztette.

Az ÉNYKK válaszában kitért arra is, hogy a hasonló viselkedést nem tartja helyesnek, így a történtek miatt az autóbuszvezetőt figyelmeztette és elmarasztalta, vagyis a sofőr pénztárcája is bánta, hogy mint mondta, "nem a legkörültekintőbben járt el."

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 11:03, hétfő | Helyi

Valami történt a Kisligetnél

Rendőrségi szalaggal zárták le a pápai park egy részét, több rendőrautó is a helyszínen van.

2019. Október 21. 11:00, hétfő | Helyi

Módosul a menetrend az őszi ünnepnapok idején

Az október 23-i és a november 1-jei ünnepnapokon, valamint az őszi szünet ideje alatt változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje.

2019. Október 21. 08:25, hétfő | Helyi

Átvették megbízólevelüket a frissen megválasztott önkormányzati képviselők

Dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke hétfőn reggel átadta a megbízólevelet a múlt vasárnapi önkormányzati választáson mandátum szerzett képviselőknek.

2019. Október 20. 18:10, vasárnap | Helyi

Továbbra is gyengén szerepel a Perutz hazai pályán

Az NB III Nyugati csoportjának második helyén állt a pápai csapat a Bicske elleni találkozót megelőzően. A vendégek csak a 11. helyen tanyáztak, így okkal reménykedhetett a pápai közönség egy jó eredményben.