Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 06. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hz (Sz.Zs.), kisalfold.hu

Így száguldozott a buszsofőr a 83-ason

Így száguldozott a buszsofőr a 83-ason

A kisalföldnek számolt be egyik olvasója az esetről. A szemtanú szerint az ÉNYKK sofőre a harmincas táblánál állt neki megelőzni a kocsisort, melyet több autós is sérelmezett - videó.

A beszámoló szerint a 83-as úton Győrszemerén útfelújítási munkák folynak, az utat a falu teljes hosszában felmarták és az út mellett 30-as táblák sorakoznak.

"A faluból kifelé (Győr irányába) még lakott területen és a 30-as tábla hatályán belül az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. egyik busza kielőzte a kocsisort, több autót egyszerre, majd mögénk sorolt be. Már ez a mutatvány is félelmetes volt a tükörből nézve, de utána tolt le minket az útról, extrém közel jött mögöttünk. Minket is kielőzött, majd ugyanezt folytatta az előttünk haladó Astrával, akinek az egyetlen "bűne" az volt hogy betartotta a faluban a 30-at (ő vezette a sort). Aztán kielőzte az Astrát is, olyan helyen ahol személyautóval nem biztos hogy megpróbáltam volna, majd bemutatott egy büntetőfékezést, kb. 30-40 km/h-ra fékezett. Egy hivatásos sofőr, egy soktonnás busszal, egy személyautó ellen. A buszt kb. 5 km múlva értük be az első lámpánál. A videó végén előző Volvós is a busz után eredt, gyanítom őt is hasonlóan veszélyes módon előzte meg mint minket" - számolt be az úton tapasztalt eseményekről a kisalfold.hu olvasója.

Az esetről videó is készült, melyen látszik egy veszélyes előzés, melyet követően a megelőzött autó utasa kérdőre próbálja vonni a busz vezetőjét, aki továbbhajtott.

A portál megkereste a volán társaságot is, ahol közölték: az autóbuszvezetőt a társaság meghallgatta. A sofőr részben elismerte, hogy "feladata ellátásakor nem a lehető legkörültekintőbben járt el" - derült ki a volán válaszából.

A sofőr elmondása szerint a közlekedőket vezetésével nem veszélyeztette.

Az ÉNYKK válaszában kitért arra is, hogy a hasonló viselkedést nem tartja helyesnek, így a történtek miatt az autóbuszvezetőt figyelmeztette és elmarasztalta, vagyis a sofőr pénztárcája is bánta, hogy mint mondta, "nem a legkörültekintőbben járt el."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.