Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 03. 17:51, kedd | PR

Így lesz sikeres a nyelvvizsgád

Így lesz sikeres a nyelvvizsgád

Gyorstalpaló nyelvvizsga-felkészítő? Kéthetes külföldi út, ami garantálja az anyanyelvi szint elérését? Hidd el, nyelvtanulásban a „lassan járj, tovább érsz” elv érvényesül! Mutatjuk, hogy csináld.

Sokan szeretjük egy szusszra letudni a nehéz dolgokat. A ZH vagy témazáró előtti, őrült, éjszakába nyúló magolásokat nem kell bemutatnunk, ugye? Tedd a kezed a szívedre: a hirtelen fejedbe nyomott anyagokból mára mennyire emlékszel? Ugye, hogy semmire! Ugyanez a helyzet a nyelvtanulással: a vizsgára való felkészülés nem sprint, hanem félmaraton – viszont ha ésszel csinálod, garantált a siker!

Mint az evés

Gondolj a hasadra. Ha egyszerre túl sokat eszel, sőt, hirtelen tömöd magadba az ételt, az megfekszi a gyomrodat, és nem biztos, hogy minden lent marad. Ha azonban folyamatosan, helyes időközönként falatozol, már mindjárt más a helyzet. Viccesen hangzik, de valahogy így áll az agyad a komplex angol nyelvvizsga felkészüléssel. Tanulj sokszor, hosszabb ideig, de egy-egy alkalommal kevesebbet, így az új, szóbeli vagy írásbeli információ jobban megragad. Legyen minden napodnak része a nem túl megerőltető nyelvgyakorlás!

A megfelelő szinten múlik

A siker feltétele, hogy tudásodnak megfelelő nehézségű tananyagot válassz. A legtöbb nyelviskola kínál ingyenes szintfelmérőt – használd ki ezt a lehetőséget! Derítsd ki, tudásod a középfok vagy a felsőfok közelében áll, és iratkozz be ennek megfelelően tanfolyamra. Nem fogsz fejlődni, ha túl könnyű vagy túl nehéz a tanulnivaló.



Szerencsére a legkülönfélébb nyelvtanfolyam szintek közül szemezgethetsz, vagyis a kiválasztott idegen nyelvet testre szabva sajátíthatod el. Legyen a vizsgacél francia felsőfok vagy angol középfok, fogadd el a szintfelmérő eredményét, és tanulj annak megfelelően.

Legyél kreatív és játékos!

Mindannyian szívesebben tanulunk játszva – az angol nyelvtan sem kell, hogy tragédia legyen! Csempéssz tudatosan extra gyakorlási lehetőségeket hétköznapjaidba eredeti nyelvű filmekkel, rádióműsorokkal, podcastokkal. Külföldön, nyaralás, utazás, várakozás, sorban állás közben használd ki a zsebedben lévő okostelefon nyújtotta lehetőségeket!

Nem az számít, hogy egy nyelvkönyvből vagy kedvenc rajzfilmedből hoztad fel magad B2 vagy éppen C1 szintre – a lényeg, hogy sokszor tanulj keveset, legyél tisztában valós tudásoddal, és akkor menj vizsgára, ha biztos vagy a sikerben! Utána már csak annyi dolgod van, hogy ne felejtsd el igényelni az alanyi jogon járó nyelvvizsga díj visszatérítést!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.