Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 16. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így emelkedik a fogyatékkal élők támogatása

Így emelkedik a fogyatékkal élők támogatása

A jövőben nem a nyugdíjminimumhoz igazodik a fogyatékkal élők támogatása, amely jelenleg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 65, illetve 80 százaléka. A parlament hétfői döntése értelmében június elejétől 19.500 forintra, illetve 24 ezer forintra emelkedik a támogatás összege, amelyet a jövőben nem az öregségi nyugdíjhoz kötve állapítanak meg, hanem fix összeg lesz, ami minden évben a nyugdíjak mértékével együtt emelkedik – mondta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A változás majdnem 120 ezer embert érint. A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy idén 5,2 százalékos nyugdíjemelés lesz, várhatóan 2,2 százalékos infláció mellett, így ez 3 százalékos reálérték-emelkedést jelent. Jelezte azt is: az Új Széchenyi Tervben 6 milliárd forintos pályázatot indítottak annak érdekében, hogy ezer fogyatékkal élő ember sokkal megfelelőbb környezetben élhessen.

Zsigó Róbert szavai szerint az akadálymentesítés terén súlyos elmaradások vannak, a kormány próbál előrelépni ezen a téren, mindent megtesz, hogy minél több közintézményt tudjanak megközelíteni a fogyatékkal élő emberek. Minderről a hirado.hu ad tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.