Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2019. Augusztus 09. 13:20, péntek | PR

Így csinosítsuk a házunk homlokzatát

Így csinosítsuk a házunk homlokzatát

A ház körüli felújításokat érdemes tavaszra és nyárra időzíteni. Ha szerencsénk van, a nagyobb munkákhoz tudunk jó szakembereket szerezni, viszont az apróbb felújításokat magunk is elvégezhetjük.

Egy külső szigetelés és festés eltarthat jó néhány hétig, de az eredmény önmagáért beszél és vélhetően a fűtési számlában is megjelenik pozitív hatása. Egy szép és újra lefestett, esetleg felújított homlokzat azért kiált, hogy kapjon új homlokzati világítást is.

Szép világítást kültérre is!

Egy szép ház megérdemli a hozzá illő világítást. Nem kell csak az utcai közvilágításra hagyatkoznunk, hogy este vagy sötétedésben is lássunk, tegyünk homlokzati lámpát a ház falaira!

A megfelelő homlokzati világítás kialakítása során vegyünk figyelembe néhány tényezőt. Mennyire lesz kitéve a kültéri homlokzati lámpa az időjárás viszontagságainak? Azaz mennyire lesz szél és esővédett helyre felszerelve? Ha tehetjük, keressünk neki olyat helyet, amely védett, de mégsem korlátozza a bevilágítottságot.

Azt is gondoljuk át, hogy hány lámpára lesz szükségünk, mekkora területet szeretnénk megvilágítani. Elég csak a homlokzatot, esetleg a kerti utat, lépcsőt, feljárót is szükséges? Törekedjünk arra, hogy egy lámpacsaládon belül válasszuk ki a konkrét darabokat, így garantált a tökéletes, egységes összhang a kültéri világításban.

Törekedjünk az energiatakarékosságra!

Fontos szempont, hogy a homlokzati és a többi kültéri, kerti világítás lámpáihoz energiatakarékos izzót válasszunk. A hosszabb élettartam egyrészt pénztárcabarát, másrészt fenntarthatóbb, mert kevesebb izzó felhasználását, megvásárlását jelenti.

Választhatunk napelemes lámpákat is kiegészítésként a ház köré. A földbe szúrható, utat megvilágító kis lámpák nemcsak világítanak, hanem szebbé is tehetik a kertet!

Virágot mindenhova!

Ültessünk virágot, legyen minél több virágláda a felújított ház homlokzati ablakaiban! Nincs is annál otthonosabb látvány, mint egy színes házfront, és az, hogy látszik a növényeken a törődés!

És, ha már virágok... válasszunk olyanokat, amelyekkel duplán jót teszünk. Ültessünk sok levendulát, amelyet nagyon szeretnek a méhek is, illetve bátran tegyünk a virágládába fűszernövényeket is! Ezeknek az illata természetes módon tartja távol a szúnyogokat, amely egy kellemes, nyári estén szinte már ajándék számba megy!

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 12. 14:55, kedd | PR

Érkezik a gazdasági válság? Mit hoz az autóiparban dolgozóknak?

Azt már bő két évvel ezelőtt is lehetett látni, hogy az autóiparban várható eladások globális csökkenése válaszút elé fogja állítani az autóipart.

2019. November 12. 14:50, kedd | PR

Melyik helyiségben milyen színű tapéta illik?

Egy jól megválasztott tapéta nagyon fel tudja dobni otthonunk hangulatát. Ehhez persze kiemelten fontos, hogy színben, mintázatban és anyagban a legmegfelelőbbet válasszuk.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?