Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. November 10. 15:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott Pápa

Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott Pápa

Idén 12 önkormányzat részesült az elismerésben, köztük a pápai.

A réztáblával és oklevéllel járó elismerés mellé másfél millió forintos pénzjutalom is járt, amelyet szintén idősekkel kapcsolatos célokra költhet el a pápai önkormányzat.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, megtiszteltetésnek tartja, hogy a pápai önkormányzat pályázata díjazásban részesült. Mint mondta, Pápán kiváló az önkormányzat és az idős szervezetek közötti együttműködés, számos olyan kisebb, vagy nagyobb program zajlik, amelyek segítik az időseket. Hozzátette, békeidőben és a covid járvány idején is kiváló volt az együttműködés, ami szintén fontos lehetett a díj odaítélésekor.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, Pápán mindig kiemelten fontos volt az idősekről való gondoskodás, ezt jól mutatja, hogy város önként vállalt feladatként működtet bentlakásos idősotthonokat. Méltatta a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének tevékenységét, amellyel közösen számos területen tudja segíteni az időseket az önkormányzat. Hozzátette, a most kapott díj arra kötelez, hogy tovább folytassák ezt a munkát.

Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének elnöke ugyancsak az önkormányzattal való együttműködést méltatta. Mint mondta, az elmúlt év nagy kihívást jelentett, de az összefogásnak köszönhetően sikerült megoldást találni a váratlan helyzetekre is. Számára ez a díj a mendennapokat jelenti, hiszen az ünnepnapokon könnyű együttműködni és könnyű együtt lenni, ám a napi kihívások megoldása mutatja meg igazán az együttműködés erejét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.