Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Augusztus 23. 07:44, szombat | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányág

Idős nőket lopott meg

Idős nőket lopott meg

Idős nők nyakából lopta ki az aranyláncot egy 21 éves pápai nő. A Pápai Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztályának munkatársai 2014. augusztus 20-án előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Öt idős asszonyt károsított meg - a nyomozás eddigi adatai szerint - Pápán V. Tímea helyi lakos 2014. május 20-tól 214. augusztus 15-ig. Áldozatait többnyire az utcán és a kórházban szemelte ki, míg egy idős nénit saját lakásának ajtajában lopott meg. Az elkövető célja minden esetben a sértetteken levő több tízezer forintot érő ékszer – nyaklánc, fülbevaló – megszerzése volt. Három esetben ajándékként értéktelen láncot akasztott áldozatai nyakba, de ezzel egyidejűleg lecsatolta és ellopta aranyláncukat. Egy ízben fülbevaló becsatolásra hivatkozva lopta el a sértett ékszerét. Utolsó alkalommal egy idős nő lakásába csengetett be, majd az ajtóban kiszakította nyakából az aranyláncot és elfutott.
A gyanúsítottat – a sértettek személyleírása és tanúvallomások alapján – Potháczki Zsolt r. százados alosztályvezető azonosította be, majd 2014. augusztus 20-án Mehringer Richárd r. főtörzsőrmester nyomozóval egy Pápa környéki településen igazoltatta. A Pápai Rendőrkapitányságra előállított nő kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a lopott ékszereken minden esetben túladott. A nyomozók 2014. augusztus 21-én két aranyláncot megtaláltak és lefoglaltak.
V. Tímea ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Fotó illusztráció (alfahir.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.