Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. November 06. 14:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Idős asszony kezéből tépte ki a táskát

Idős asszony kezéből tépte ki a táskát

Egy idős asszonyt vágott hátba világos nappal, majd kirántotta kezéből a válltáskát Pápán az a 17 éves fiú, aki egy javítóintézetből kapott kimenőjét töltötte 2014. október 23-án.

A gyanúsított 2014. november 5-én beismerő vallomást tett.

A 78 éves hölgy barátnőjével Pápa egyik utcájában sétált 2014. október 23-án, 14 órakor. A hölgy hátulról egy ütést érzett, majd megtántorodott és a mellette sétáló nőnek esett. A védekezésre képtelen asszony kezéből a háta mögül érkező gyanúsított a kézitáskát kitépte, majd futásnak eredt. A táskában a sértett személyes holmija mellett egy néhányezer forintot tartalmazó pénztárca is volt. A rendőrség értesítését követően az egyenruhások azonnal adatgyűjtésbe kezdtek. Enneksorán egy 17 éves Pápa környéki lakos került a látókörükbe, aki jelenleg javítóintézeti nevelés alatt áll. A nyomozás adatai szerint a fiú 2014. október 22-én néhány napos eltávozást kapott az intézetből, majd a kimenő letöltése előtt oda visszatért. Horváth József r. törzszászlós és Mehringer Richárd r. főtörzsőrmester nyomozók 2014. november 5-én a fiút gyanúsítottként kihallgatták. Elmondta, hogy a táskát – a menekülést követően – egy bokor mögé rejtőzve átnézte, majd abból csak a kézpénzt vette magához, a többit a bokorban hagyta. A válltáskát 2014. október 24-én egy járókelő találta meg és leadta a Pápai Rendőrkapitányságon. A lefoglalt ridikülből valóban csak a készpénz hiányzott.A fiatalkorú gyanúsított ellen időskorú sérelmére megvalósított rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.