Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Április 04. 08:45, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), airshowinfo.hu

Idén sem lesz nyílt nap a Bázisrepülőtéren

Idén sem lesz nyílt nap a Bázisrepülőtéren

2015 után sajnos 2016-ban sem kerül megrendezésre az előző években nagy sikernek örvendő és emberek tízezreit megmozgató nyílt nap az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér tájékoztatása szerint idén sem adódik lehetőség, hogy újra megszervezzék az előző években nagy sikereknek örvendő nyílt napot - írja az airshowinfo. Legutóbb a 2014-es évben nyíltak meg a bázisrepülőtér kapui, és az eseményen több tízezren vettek részt. A nagy érdeklődés ellenére azonban az idei évben sem nyílik lehetőség a nyílt nap lebonyolítására. A repülőtéren több, nagyszabású fejlesztés is folyik. Az előző év tavaszán kezdődtek meg a repülőtér hangárkomplexumainak fejlesztési munkálatai, amelynek keretein belül építésre kerül egy repülőgép szervizelő hangár, egy karbantartó létesítmény, valamint egy irodakomplexum is. Ezen fejlesztések alapkövét 2015 április 20-án fektették le ünnepélyes keretek között a bázison. A tavaly, a Magyar Honvédség által kiadott sajtóközlemény szerint a hangárkomplexum 2016-os befejezése lesz a legfontosabb mérföldkő a SAC Program eddigi beruházásai között. A nagyjából 20 000 négyzetméter alapterületű komplexum ad helyet a SAC folyamatosan működő üzemi létesítményeinek, amelyek a program teljes időtartama alatt, azaz minimum 30 évig fogják ellátni feladataikat.

A bázis természetesen a jövőben is támogatni fogja a program megszervezését, így a fejlesztési munkálatok befejeztével újra számíthatunk nyílt napra Pápán az elkövetkező években. Weboldalunk természetesen a jövőben is elsőként számol majd be az MH Pápa Bázisrepülőtér programjaival kapcsolatosan.

Fotó: archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.