Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Július 09. 10:37, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Idén nem zár be az pápai uszoda

Idén nem zár be az pápai uszoda

Mint ismeretes, a tavalyi év utolsó hónapjaiban bezárni kényszerült a pápai Várkertfürdő uszodája. Idén ez a veszély nem fenyeget, egyrészt a fürdő forgalma is megnőtt, másrészt szerkezeti átalakításokat is végrehajtanak.

Áldozó Tamás polgármester sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az önkormányzat testületi ülésen döntött arról, hogy szeptember elsejétől a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ veszi bérbe az uszodát, s közfeladatként működteti azt. - Az önkormányzat a költségvetéséből körülbelül 40 millió forintot különít el erre a célra. A következő év egészében ez a költség 100 milliós nagyságrendű is lehet. A mérleg javulásának következtében a fürdőre számos feladat hárul, hiszen eljött az ideje a meglévő berendezések korszerűsítésének, cseréjének. Ezenkívül jó lenne, ha a fürdőnek olyan tartalékai is keletkeznének, amelyekkel további fejlesztéseket tudna megalapozni. A polgármester pédaként említette az óriáscsúszdák téliesítését, mellyel vonzóbbá tehetnék a füldőkomplexumot.

A városvezető szólt arról is, hogy a Várkertfürdő létesítésekor felvett beruházási hitel törlesztési feltételeit átalakítanák olyan módon, hogy az évi tőketörlesztést 30 millió forintban maximalizálnák. Áldozó Tamás hozzátette, a fokozott marketingtevékenységnek köszönhetően a fürdő belépővendégeinek száma megnövekedett.

Kovács Antal ezzel kapcsolatban elmondta, az utóbbi fél évben – a Balaton-partot kivéve – Veszprém megye minden jelentős városában, valamint Győrben intenzív reklámtevékenységet folytattak. - Ennek eredményeként az első félévben, az előző év azonos időszakához képest mintegy 13000-rel több belépést regisztráltunk, s ez mintegy 18 millió forint többletbevételt jelentett számunkra. 2008 óta, a gazdasági válság begyűrűzése óta egyetlen évben tapasztaltunk jelentős forgalomnövekedést, ez pedig 2011-ben volt, amikor átadtuk az új beruházásokat - mondta el a részleteket a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója.

Címkék: uszoda, várkertfürdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.