Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Április 25. 08:15, szerda | Helyi
Forrás: KÖZSZOLG Kft.

Idén is lesz lomtalanítás, viszont nem úgy, ahogy eddig!

Idén is lesz lomtalanítás, viszont nem úgy, ahogy eddig!

Az idei lomhulladék begyűjtés az elmúlt évek gyakorlatától jelentős eltéréssel kerül megszervezésre. Idén NEM LESZ „kirakodós” lomtalanítás. Aki mégis kiteszi, kíméletlenül megbüntetik! A begyűjtés május 2-án indul.

A nagy darabos lomhulladékot a KÖZSZOLG Kft. az ingatlantulajdonosokkal való előzetes telefonos egyeztetést követően (a családi házas területek és a nem társasházi szerveződésű lakások tekintetében) az ingatlanról és NEM a közterületről szállítja el 1 m3 mennyiségig ingyenesen. A lomhulladék közterületre való jogosulatlan kihelyezését a hatóságok kiemelten ellenőrzik és szankcionálják.

A lomhulladék begyűjtés során NEM adható át, illetve NEM kerül átvételre:

  • elektronikai hulladék
  • gumiabroncs hulladék
  • veszélyes hulladék (festékek, lakkok, olajok)
  • ipari tevékenységből származó hulladék
  • zöld hulladék
  • építési – bontási hulladék

Amennyiben ilyen hulladékot kíván átadni, abban az esetben a szolgáltatást a KÖZSZOLG Kft. alkalmazottai (a szolgáltatásból kizárt hulladékok esetében) meg fogják tagadni!

SZOLGÁLTATÁSSAL KAPCSOLATOS ÚJ ÉS FONTOS TUDNIVALÓK:

Évente 1 m3 mennyiségig minden hátralékkal nem rendelkező ingatlantulajdonos szállíthat be lomhulladékot a Téglagyári úti telephelyre utólagos jogosultság ellenőrzés mellett, a beazonosításhoz szükséges adatok bediktálását követően.

Családi házban, illetve NEM társasházi szerveződésű lakásban lakóknak:
• a lomhulladék begyűjtési szolgáltatást ingyenes formában csak az veheti igénybe, akinek nincs díjtartozása, a jogosultságot a KÖZSZOLG Kft. ellenőrzi
• Pápa város 6 szolgáltatási körzetre lett felosztva (térkép lejjebb), minden szolgáltatási területhez tartozik egy szolgáltatási időszak (lejjebb részletezve)
• a szolgáltatás igénybevételi szándékot (az ingatlan helye szerinti megfelelő időpontban) telefonon kell jelezni a KÖZSZOLG Kft. telefonos munkatársának (a beazonosíthatóság érdekében) az alábbi adatok bediktálása mellett:
- Név
- Ügyfélkód
- Szül. hely, idő
- Anyja neve
- Időpont egyeztetéshez telefonszám
• a KÖZSZOLG Kft. ezt követően ellenőrzi a jogosultságot és amennyiben valaki jogosult, úgy a megadott telefonszámon visszahívásra kerül a szolgáltatási időpont egyeztetése miatt, ha valaki nem jogosult úgy őt telefonon és írásban is tájékoztatjuk a szolgáltatásmegtagadás okáról.
•A KÖZSZOLG Kft. munkatársai a lomhulladékot kedden és csütörtökön délután 14:00 és 22:00 közötti időszakban szállítják el annak érdekében, hogy az ingatlantulajdonosok szabadság igénybevétele nélkül az ingatlanon a hulladékelszállításnál jelen tudjanak lenni, a hulladékot az ingatlanról át tudják adni.
Az előzetes egyeztetés nélkül közterületre kihelyezett lomhulladék nem kerül elszállításra és a kihelyezés tényét a KÖZSZOLG Kft. az ellenőrzésre jogosult hatóságoknak bejelenti.

A 6 SZOLGÁLTATÁSI KÖRZET ÉS AZ IDŐPONTOK:

• 1. körzet: Gróf út, Fő tér, Fő utca, Jókai Mór utca, Gyimóti út által határolt Tókertváros és Belváros egy része IDŐPONT: 2012. május 2. - 2012. május 25.

• 2. körzet: Gróf úttól, Fő tértől, Szent István utcától, Török Bálint utcától, Bezerédi utcától (Táncsics Mihály utca sarokig), Táncsics Mihály utcától, Szabó Dezső utcától az 83-as számú főút győri szakasza felé eső terület, illetve Böröllő IDŐPONT: 2012. május 28. - 2012. június 22.

• 3. körzet: Szabó Dezső utca, Táncsics Mihály utca, Bezerédi utcától (Táncsics Mihály utca sarokig), Török Bálint utca, Szent István út, Fő tér, Fő utca, Jókai Mór utca, Budai Nagy Antal utca, Batthyány utca, Balla Róbert tér, Czuczor utca, Korona utca, Sulyok Dezső tér, Celli út, 83-as számú fő út által határolt terület IDŐPONT: 2012. június 25. - 2012. július 20.

• 4. körzet: Celli út, Sulyok Dezső tér, Korona utca, Czuczor utca, Balla Róbert tér, Batthyány utca, Somlai út, 83-as számú főút által határolt terület IDŐPONT: 2012. július 23. - 2012. augusztus 17.

• 5. körzet: Somlai úttól, Budai Nagy Antal úttól, Jókai Mór utcától (Csóka – körforgalom) Gyimóti úttól a 83-as főút veszprémi szakasza, valamint az Igal lakótelep felé eső terület és Öreghegy, Kishegy, Törzsökhegy területe IDŐPONT: 2012. augusztus 20. - 2012. szeptember 14.

• 6. körzet: Tapolcafő, Kéttornyúlak, Borsosgyőr településrészek, illetve Pálháza puszta és Mátyusháza puszta területe IDŐPONT: 2012. szeptember 17. - 2012. október 12.

A terület határai a határként megjelölt utcák, illetve utak felezővonaláig tart. (pl. Gróf út Tókertváros felőli oldala 1. ütem, Vajda Péter ltp. felőli oldala 2. ütemhez tartozik)

Igénybejelentés megtehető: hétfőtől – péntekig, 08:00 órától 12:00 óráig, illetve 12:30 órától 16:00 óráig kizárólag az alábbi telefonszámon: 06–89/314-900

A KÉP NAGYÍTÁSA
A
KÉP NAGYÍTÁSA

Lakótelepi környezetben található társasházak:
A lakótelepi környezetben található társasházak esetében egy előre megjelölt (lakótelepenként eltérő) szombati nap lesz a lomtalanítás. A kijelölt napon reggel 08:00 órától délután 16:00 óráig nyújtja a KÖZSZOLG Kft. a lomhulladék begyűjtési szolgáltatást.

A megjelölt időpontot megelőzően és azt követően lomhulladékot kihelyezni TILOS! A szolgáltatási időszakon kívül kihelyezett lomhulladék nem kerül elszállításra és a kihelyezés tényét a KÖZSZOLG Kft. az ellenőrzésre jogosult hatóságoknak bejelenti.

Ebben az esetben a lomhulladékot a lakosok a területre kihelyezett konténerekbe, illetve a területet járó teherautókra helyezhetik.

IDŐPONTOK:

•Vajda Péter ltp. - 2012. május 12. (szombat)

• volt Kilián ltp. - 2012. május 26. (szombat)
• Huszár ltp. - 2012. június 2. (szombat)
• Fáy András ltp. - 2012. június 16. (szombat)
• Igal ltp. - 2012. június 30. (szombat)
• Bartók Béla ltp. - Bocsor ltp. - 2012. szeptember 15. (szombat)

A lomhulladék begyűjtésének időszakában a lakótelepek területét nagy létszámban fogják biztosítani közterület felügyelők, polgárőrök és rendőrök, valamint a KÖZSZOLG Kft. alkalmazottai is. Minden illegális hulladék ki és beszállító, illetve válogató ellenőrzésre kerül, velük szemben a szükséges intézkedéséket a hatóságok lefolytatják!

Nem lakótelepi környezetben található társasházak: A nem lakótelepi környezetben található társasházak tekintetében a közös képviselőnek kell felvennie a kapcsolatot a KÖZSZOLG Kft. munkatársaival a szolgáltatás igénybevételének időpontja és a szolgáltatás részleteinek egyeztetése érdekében.
A KÖZSZOLG Kft. ebben az esetben a társasházakban található lakások mennyisége szerinti űrméretet biztosítja (pl: egy társasházban 10 lakás, akkor 10 m3).
A szolgáltatással kapcsolatos további információ kérhető telefonon (igénybejelentés telefonszáma), illetve az információk megtalálhatók, a kozszolg.hu webcímen.

Tisztelt Polgárok, Tisztelt Ingatlantulajdonosok!
A lomhulladék begyűjtése ebben az évben, illetve az elkövetkezendő években ezen rendszer mentén kerül megszervezésre és lebonyolításra.
Kérjük az Önök támogató együttműködését annak érdekében, hogy a lomhulladék begyűjtése az idei évtől egy kulturált, a városképet el nem rontó, a város közterületeit be nem szennyező szolgáltatássá válhasson.

Bízva megtisztelő együttműködésükben:
Üdvözlettel és Tisztelettel:

KÖZSZOLG Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.