Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2018. Szeptember 26. 16:43, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Idén is érintette Pápát a Megyefutás

Idén is érintette Pápát a Megyefutás

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség az idei évben is megrendezte a Megyefutást.

A Megyefutás legfőbb célja, hogy a futást és a sportos életmódot népszerűsítse megyeszerte, továbbá ezzel együtt erősítse a megyei közösségi érzést. Az idei sportrendezvény összesen 30 települést érint, a futók közel 200 kilométert teljesítenek a két nap során -tudtuk meg Molnár Pétertől, a Veszprém Megyei Sportszövetség elnökétől, aki hozzátette, a tavalyi esős időjárás után idén igazi futóidőben tudják megrendezni a Megyefutást. - A mai napon körülbelül 90 kilométert futottunk, reggel Tapolcán volt a rajt, Sümeg, Devecser és Ajka érintésével érkeztünk Pápára, mely a mai nap záróhelyszíne is egyben. Holnap Veszprémben, a Megyeháza előtt lesz a befutó, miután Várpalotára és több balatoni településre is ellátogattunk - mondta el a szervező.

A futókat minden településen fogadják és az általuk vitt megyezászlóra szalagot kötnek fel. Így volt ez Pápán is, ahol Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a sportolókat, akik között számos pápai futó is volt. - A Megyefutás nagyon régi hagyományokra tekint vissza, mindig örülünk annak, hogy pápaiak is csatlakoznak a kezdeményezéshez, számomra meglepetés volt, hogy a Városháza munkatársai közül is jópáran futottak a zászló után, reméljük, ezzel egy szép kezdeményezés indul el és jövőre még többen lesznek - fogalmazott a városvezető.

Címkék: megyefutás, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 11:12, vasárnap | Helyi

Árokba borult egy autó a 83-ason

Győrszemere közelében történt a baleset.

2020. Január 18. 07:28, szombat | Helyi

Árokba borult egy autó Nyárád és Nemesszalók között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó péntek délután, a 834-es út Nyárád és Nemesszalók közötti szakaszán.

2020. Január 17. 09:43, péntek | Helyi

Ne csak egy kis felületet kaparjon le!

A jármű szélvédőjéről a pára, a jég és a hó teljes eltakarítása a járművezető kötelessége – erre hívja fel a figyelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

2020. Január 16. 20:22, csütörtök | Helyi

Lakástűzben meghalt egy férfi a Vak Bottyán utcában

Meghalt egy ember Pápán, miután a Vak Bottyán utcában levő ház egyik helyiségében tűz keletkezett - írja a Veol.hu.