Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. December 18. 09:49, csütörtök | Belföld
Forrás: Magyar Szociális Fórum

Idén eddig huszonöten fagytak meg és még nem is volt igazán hideg

Idén eddig huszonöten fagytak meg és még nem is volt igazán hideg

Magyarországon huszonöten fagytak meg december közepéig, a hideg beállta óta – adott róla hírt a Magyar Szociális Fórum szerdán.

November végéig tízen, november vége és december közepe között tizenöten fagytak meg, többségükben a szabad ég alatt. A fagyhalál legfiatalabb áldozatának életkora 36, a legidősebbé 73 év. A legújabb áldozatok között három nő akad.

A szomorú statisztikai adatra jellemző, hogy az áldozatok túlnyomó többsége (17 fő) hajléktalan, és közterületen, a szabad ég alatt hűlt ki, 8-an pedig saját fűtetlen otthonukban.

Címkék: fagyhalál, kihűlés

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 19:52, kedd | Belföld

Magyar bor nyert nagyaranyérmet az Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen

Nagyaranyérmet nyert a Moszkvában megrendezett Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen (EAWSC) a mádi Demetervin Pincészet dűlőszelektált, 2013-as évjáratú Király furmint aszúja.

2021. Április 20. 18:04, kedd | Belföld

MÁV: elkezdődött az új típusú jegy- és bérletautomaták próbaüzeme

Elkezdődött a MÁV-Start új típusú jegy- és bérletautomatáinak 60 napos utasforgalmi próbaüzeme, a 13 automatát a Nyugati és a Keleti pályaudvaron tesztelik - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

2021. Április 20. 17:16, kedd | Belföld

Bevert reggel két deci pálinkát, majd kocsiba ült és vezetett

Közel két deciliter pálinkát ivott meg vezetés előtt az az edelényi sofőr, akit a rendőrök a célzott közúti ellenőrzésen szűrtek ki a forgalomból.

2021. Április 20. 16:00, kedd | Belföld

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.