Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2018. Szeptember 28. 07:27, péntek | Belföld
Forrás: mti

Idén 1,1 milliárdból újulhatnak meg falusi utak

Idén 1,1 milliárdból újulhatnak meg falusi utak

A kormány 1,1 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el az úgynevezett falusi útalap idei forrásigényeire, alsóbbrendű utak felújítására.

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározatban az áll: a kormány az alsóbbrendű utak felújításához falusi útalap létrehozásáról és a szükséges források több évre ütemezett biztosításáról döntött.

Az 1,1 milliárdos összeg átcsoportosításának felelőse a pénzügyminiszter, ezt azonnali határidővel rendelte el a kormány.

Felkérték továbbá a pénzügyminisztert, az innovációért és technológiáért felelős minisztert, valamint a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos bevonásával - az útdíjrendszerekből származó 2019-es várható bevételi folyamatokat áttekintve - készítsenek előterjesztést a kormánynak az alsóbbrendű utak felújításához szükséges, jövő évi források biztosításához.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember 13-án, szokásos budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy falusi útalap létrehozásáról döntött a kormány. Az intézkedés célja, hogy az alsóbbrendű utak minősége is javuljon a jövőben.

Címkék: út, útfelújítás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 18:08, péntek | Belföld

Idén eddig tizennyolcan haltak meg lakástűzben

Idén már több mint ezerháromszáz otthonban keletkezett tűz, kilencvenöten sérültek meg és tizennyolcan vesztették életüket

2021. Február 26. 16:01, péntek | Belföld

Újabb nagy egészségipari beruházások indulnak - Videó

Több mint 5 milliárd forintból indulnak újabb egészségipari beruházások Magyarországon, amelyekhez a vállalkozások több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak

2021. Február 26. 15:00, péntek | Belföld

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik márciusban

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik Magyarországra márciusban - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken közösségi oldalán, miután telefonon tárgyalt Wang Wentao kínai kereskedelmi miniszterrel.

2021. Február 26. 13:06, péntek | Belföld

Az oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztet a rendőrség

A koronavírus elleni oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztetett a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.