Városlista
2021. február 24, szerda - Mátyás

Hírek

2020. Március 30. 14:15, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ideiglenes pápai lakcímmel rendelkezik egy koronavírusból kigyógyult személy

Ideiglenes pápai lakcímmel rendelkezik egy koronavírusból kigyógyult személy

Az illető külföldről tért haza, és mivel érezte magán a tüneteket, egyből az ajkai kórházba ment, ahol megállapították, hogy koronavírusos. Közben meggyógyult, két negatív teszt után hazaengedték.

A koronavírus járvány kezdete óta Pápán a Kormányhivatal 32 esetben rendelt el járványügyi megfigyelést, vagy járványügyi zárlatot, ugyanakkor ezek egyike sem igazolt koronavírus fertőzés, vagy annak gyanúja miatt került kiadásra. Dr. Áldozó Tamás tájékoztatása szerint 9 esetben a megfigyelés, vagy a zárlat feloldásra került, jelenleg 23 járványügyi megfigyelés, vagy zárlat van hatályban a város területén, ám ez a szám folyamatosan változik.

A polgármestertől megtudtuk, a városnak van érintettsége egy, a koronavírus járvány idején pozitív tesztet produkáló beteggel. Nem pápai állandó lakosról van szó, de kórházi kezelését követően, miután két negatív tesztet végeztek el rajta, pápai ideiglenes lakcímére tért haza. Úgy tudjuk, hogy az illető külföldről tért haza, és mivel érezte magán a tüneteket, egyből az ajkai kórházba ment, ahol megállapították, hogy koronavírusos. A gyógyult személyt elővigyázatosságból otthonában járványügyi megfigyelés alá helyezték, amelyet a mai napon megszüntettek. A városvezető hozzátette, az illető családja bocsátotta a rendelkezésére az elmondott információkat.

A polgármester hangsúlyozta, az igazolt koronavírusos betegeken túl vannak vírus hordozók, vagy olyanok, akik tünetmentesen, vagy enyhe tünetekkel esnek át a betegségen, ezért nem zárható ki, hogy Pápán is vannak ilyen személyek. Áldozó Tamás arra kér mindenkit, hogy továbbra is tartsák be a szakemberek által megfogalmazott tanácsokat, amelyek közül a legfontosabb, hogy aki teheti, az maradjon otthon!

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 24. 19:45, szerda | Helyi

Pápán készülnek a Budavári Palota Szent István-termének gyönyörű fa berendezési tárgyai, burkolóelemei

Augusztus 20-ától lehet megtekinteni a tervek szerint a Budavári Palota elsőként rekonstruált, díszes történelmi szobáját, a Szent István-termet.

2021. Február 24. 16:30, szerda | Helyi

Kábítószert értékesített az egyik Pápa környéki faluban a 24 éves férfi

Többeknek értékesített kábítószert az egyik bakonyi faluban az a 24 éves férfi, aki ellen ezért a Pápai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat.

2021. Február 24. 16:27, szerda | Helyi

Verekedés közben keresztülesett a pápai szórakozóhely teraszának ajtaján

Keresztülesett verekedés közben a szórakozóhely teraszajtaján az a 25 éves férfi, aki ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség.

2021. Február 24. 13:34, szerda | Helyi

Megvan a döntés, hogy kik kapnak idén városi kitüntetést