Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2020. Március 30. 14:15, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ideiglenes pápai lakcímmel rendelkezik egy koronavírusból kigyógyult személy

Ideiglenes pápai lakcímmel rendelkezik egy koronavírusból kigyógyult személy

Az illető külföldről tért haza, és mivel érezte magán a tüneteket, egyből az ajkai kórházba ment, ahol megállapították, hogy koronavírusos. Közben meggyógyult, két negatív teszt után hazaengedték.

A koronavírus járvány kezdete óta Pápán a Kormányhivatal 32 esetben rendelt el járványügyi megfigyelést, vagy járványügyi zárlatot, ugyanakkor ezek egyike sem igazolt koronavírus fertőzés, vagy annak gyanúja miatt került kiadásra. Dr. Áldozó Tamás tájékoztatása szerint 9 esetben a megfigyelés, vagy a zárlat feloldásra került, jelenleg 23 járványügyi megfigyelés, vagy zárlat van hatályban a város területén, ám ez a szám folyamatosan változik.

A polgármestertől megtudtuk, a városnak van érintettsége egy, a koronavírus járvány idején pozitív tesztet produkáló beteggel. Nem pápai állandó lakosról van szó, de kórházi kezelését követően, miután két negatív tesztet végeztek el rajta, pápai ideiglenes lakcímére tért haza. Úgy tudjuk, hogy az illető külföldről tért haza, és mivel érezte magán a tüneteket, egyből az ajkai kórházba ment, ahol megállapították, hogy koronavírusos. A gyógyult személyt elővigyázatosságból otthonában járványügyi megfigyelés alá helyezték, amelyet a mai napon megszüntettek. A városvezető hozzátette, az illető családja bocsátotta a rendelkezésére az elmondott információkat.

A polgármester hangsúlyozta, az igazolt koronavírusos betegeken túl vannak vírus hordozók, vagy olyanok, akik tünetmentesen, vagy enyhe tünetekkel esnek át a betegségen, ezért nem zárható ki, hogy Pápán is vannak ilyen személyek. Áldozó Tamás arra kér mindenkit, hogy továbbra is tartsák be a szakemberek által megfogalmazott tanácsokat, amelyek közül a legfontosabb, hogy aki teheti, az maradjon otthon!

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 24. 06:38, szombat | Helyi

7 újabb igazolt eset, már 66 az aktív esetek száma Pápán

Összesen 321 fő van jelenleg karanténban a városban.

2020. Október 23. 19:44, péntek | Helyi

Október 23. - Ma is össze kell fognunk a kultúránkat veszélyeztető támadással szemben

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke tartott emlékbeszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Pápán.

2020. Október 22. 09:35, csütörtök | Helyi

Újabb vadászrepülőgép emlékmű épülhet Pápa határában

Az új 83-as út bázisrepülőtéri lehajtójának körforgalmában kapna helyet egy MiG-23 emlékmű.

2020. Október 22. 09:20, csütörtök | Helyi

Kitették a Perutz keretéből Császár Attilát

A Perutz FC – Nagykanizsa mérkőzést követően (1-2) Lengyel Ferenc döntése értelmében szakmai okok miatt határozatlan időre kikerült csapatunk keretéből Császár Attila.