Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2020. Március 30. 14:15, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ideiglenes pápai lakcímmel rendelkezik egy koronavírusból kigyógyult személy

Ideiglenes pápai lakcímmel rendelkezik egy koronavírusból kigyógyult személy

Az illető külföldről tért haza, és mivel érezte magán a tüneteket, egyből az ajkai kórházba ment, ahol megállapították, hogy koronavírusos. Közben meggyógyult, két negatív teszt után hazaengedték.

A koronavírus járvány kezdete óta Pápán a Kormányhivatal 32 esetben rendelt el járványügyi megfigyelést, vagy járványügyi zárlatot, ugyanakkor ezek egyike sem igazolt koronavírus fertőzés, vagy annak gyanúja miatt került kiadásra. Dr. Áldozó Tamás tájékoztatása szerint 9 esetben a megfigyelés, vagy a zárlat feloldásra került, jelenleg 23 járványügyi megfigyelés, vagy zárlat van hatályban a város területén, ám ez a szám folyamatosan változik.

A polgármestertől megtudtuk, a városnak van érintettsége egy, a koronavírus járvány idején pozitív tesztet produkáló beteggel. Nem pápai állandó lakosról van szó, de kórházi kezelését követően, miután két negatív tesztet végeztek el rajta, pápai ideiglenes lakcímére tért haza. Úgy tudjuk, hogy az illető külföldről tért haza, és mivel érezte magán a tüneteket, egyből az ajkai kórházba ment, ahol megállapították, hogy koronavírusos. A gyógyult személyt elővigyázatosságból otthonában járványügyi megfigyelés alá helyezték, amelyet a mai napon megszüntettek. A városvezető hozzátette, az illető családja bocsátotta a rendelkezésére az elmondott információkat.

A polgármester hangsúlyozta, az igazolt koronavírusos betegeken túl vannak vírus hordozók, vagy olyanok, akik tünetmentesen, vagy enyhe tünetekkel esnek át a betegségen, ezért nem zárható ki, hogy Pápán is vannak ilyen személyek. Áldozó Tamás arra kér mindenkit, hogy továbbra is tartsák be a szakemberek által megfogalmazott tanácsokat, amelyek közül a legfontosabb, hogy aki teheti, az maradjon otthon!

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 18:46, vasárnap | Helyi

Ma is történt több baleset a 83-ason

Péntek után vasárnap is két autóbaleset történt a 83-as főút Pápa és Győr közötti szakaszán.

2020. Május 31. 07:29, vasárnap | Helyi

Kiskocsit lopott a fiú, a rendőrök elfogták

A pápai rendőrök a bejelentést követő fél órán belül azonosították a 15 éves lovászpatonai fiatalt.

2020. Május 29. 16:25, péntek | Helyi

Súlyos baleset a 83-ason! 5 sérült, köztük egy 3 éves gyermek!

Személygépkocsi és teherautó ütközött a 83-as számú főút 59-es kilométerszelvényében, Győrszemere térségében.

2020. Május 29. 16:00, péntek | Helyi

Olvasónknak is volt egy balesete a 83-ason

Néhány órával a Győrszemerénél történt ütközést követően olvasónk is szerencsétlenül járt a 83-as úton.