Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2011. Május 23. 15:51, hétfő | Helyi
Forrás: Pápa-ma

I. Pápai Ökumenikus Nap

I. Pápai Ökumenikus Nap

Együtt Krisztusért címmel első alkalommal rendezte meg a Szent István Plébánia, a Szent Anna Plébánia, a Szent Benedek Plébánia, a Református Egyházközség, az Evangélikus Egyházközség és a Sarokkő Baptista Gyülekezet tegnap délután

- 2008-ban a Biblia Éve rendezvényei keretében tartottunk már a maihoz hasonló jellegű napot. Akkor fogalmazódott meg, hogy jó lenne, ha folytatása is lehetne az ilyen fajta ünneplésnek. Az ökumenikus nap lényege, hogy együtt legyünk, ismerjük meg egymást, adjunk hálát az Istennek azért, amit tőle kaptunk - hangsúlyozta Csernai Balázs káplán.
A színes délutáni programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínáltak a nyári melegben. A legkisebbeket Noé bárkájának bábelőadása, kézműves foglalkozások és ovis tánc várta, míg a diákok streetball, íjászat, görkoris és kerékpáros ügyességi verseny, valamint a lovaglás és darts területén mérhették össze tudásukat. Persze a szülők és a felnőttek sem unatkoztak az ökumenikus napon, mivel érdekes előadásokon és bibliatanulmányozáson vehettek részt. A közös programok között szerepelt a bibliodráma, a Flash Mob Zumba előadás és a Láthatatlan színház is. Aki elfáradt, vagy kikapcsolódásra, elmélyülésre vágyott, az imaösvényre mehetett az egyik terembe, ahol boldogságmondásokat olvashatott.
A résztvevők egy képet, vagyis egy közös mozaikot festettek ki, amelyen hét pápai templom volt látható, s ezzel azt akarták kifejezni, hogy itt minden felekezet temploma megtalálható.
Az I. Pápai Ökumenikus Nap közös áhitattal, énekléssel majd agapéval, vagyis szeretetvendégséggel ért véget a Szent József kápolnában.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 16:25, péntek | Helyi

Súlyos baleset a 83-ason! 5 sérült, köztük egy 3 éves gyermek!

Személygépkocsi és teherautó ütközött a 83-as számú főút 59-es kilométerszelvényében, Győrszemere térségében.

2020. Május 29. 16:00, péntek | Helyi

Olvasónknak is volt egy balesete a 83-ason

Néhány órával a Győrszemerénél történt ütközést követően olvasónk is szerencsétlenül járt a 83-as úton.

2020. Május 29. 12:29, péntek | Helyi

Kiskocsit lopott a fiú, a rendőrök elfogták

A pápai rendőrök a bejelentést követő fél órán belül azonosították a 15 éves lovászpatonai fiatalt.

2020. Május 29. 12:28, péntek | Helyi

Bolti tolvajokat fogtak a rendőrök

A Pápai Rendőrkapitányságon lopás miatt indult büntetőeljárás egy 30 éves helyi és egy 16 éves bébi nő ellen.