Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2011. Május 23. 15:51, hétfő | Helyi
Forrás: Pápa-ma

I. Pápai Ökumenikus Nap

I. Pápai Ökumenikus Nap

Együtt Krisztusért címmel első alkalommal rendezte meg a Szent István Plébánia, a Szent Anna Plébánia, a Szent Benedek Plébánia, a Református Egyházközség, az Evangélikus Egyházközség és a Sarokkő Baptista Gyülekezet tegnap délután

- 2008-ban a Biblia Éve rendezvényei keretében tartottunk már a maihoz hasonló jellegű napot. Akkor fogalmazódott meg, hogy jó lenne, ha folytatása is lehetne az ilyen fajta ünneplésnek. Az ökumenikus nap lényege, hogy együtt legyünk, ismerjük meg egymást, adjunk hálát az Istennek azért, amit tőle kaptunk - hangsúlyozta Csernai Balázs káplán.
A színes délutáni programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínáltak a nyári melegben. A legkisebbeket Noé bárkájának bábelőadása, kézműves foglalkozások és ovis tánc várta, míg a diákok streetball, íjászat, görkoris és kerékpáros ügyességi verseny, valamint a lovaglás és darts területén mérhették össze tudásukat. Persze a szülők és a felnőttek sem unatkoztak az ökumenikus napon, mivel érdekes előadásokon és bibliatanulmányozáson vehettek részt. A közös programok között szerepelt a bibliodráma, a Flash Mob Zumba előadás és a Láthatatlan színház is. Aki elfáradt, vagy kikapcsolódásra, elmélyülésre vágyott, az imaösvényre mehetett az egyik terembe, ahol boldogságmondásokat olvashatott.
A résztvevők egy képet, vagyis egy közös mozaikot festettek ki, amelyen hét pápai templom volt látható, s ezzel azt akarták kifejezni, hogy itt minden felekezet temploma megtalálható.
Az I. Pápai Ökumenikus Nap közös áhitattal, énekléssel majd agapéval, vagyis szeretetvendégséggel ért véget a Szent József kápolnában.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 18. 23:00, péntek | Helyi

Bepillanthattak a Pápai Mentőállomáson folyó munkába

Az Újraélesztés Világnapja alkalmából látta vendégül az érdeklődőket a Pápai Mentőállomás.

2019. Október 18. 22:28, péntek | Helyi

Felkavaró videót kaptunk olvasónktól

A másfél perces videón az látható, amint a pápai elkerülő úton egy férfi a hajánál fogva rángat egy nőt, akit többször meg is üt.

2019. Október 18. 14:09, péntek | Helyi

Marton Sándor: Grőber Attila nem demokrataként gondolkodik

Az önkormányzati választáson független polgármesterjelöltként induló vállalkozó azt mondta, megdöbbenve olvasta Grőber Attila nyilatkozatát, amelyben azt mondta róla, hogy elrontotta a polgármesterségért folyó mérkőzést.

2019. Október 16. 14:51, szerda | Helyi

Grőber Attila: Meg fogom hálálni azt a sok szeretetet, amit a pápaiaktól kaptam

A vasárnapi önkormányzati választáson 330 szavazattal alulmaradt ellenzéki jelölt értékelte a voksolás eredményeit.